Top 5 boli ale vieţii moderne cauzate de stres

image
Stresul provoacă dureri de cap (Foto: Arhivă)

Viaţa modernă este  o sursă continuă de tensiuni, care-ţi dau (la propriu!) tot felul de tulburări...  Tot ce ai de făcut este să le combaţi, ca să previi bolile grave provocate de stres. Dar, mai întâi, află cum te afectează grijile de zi cu zi...

Momentele de stres, în special cele legate de eşec, frustrare, constrângere, lasă o „cicatrice chimică“ de neşters în corpul nostru.

Deşeurile metabolice, cum sunt numite substanţele toxice care se eliberează în corpul nostru în aceste momente, se depun pe artere, pe articulaţii, în ţesutul elastic al pielii şi afectează buna funcţionare a organelor. Iată însă care sunt reacţiile organismului la stres şi cele mai răspândite afecţiuni pe care le provoacă.

Cum reacţionezi la stres

Când sistemul nervos percepe o ameninţare, hipotalamusul stimulează glanda hipofiză, care eliberează anumiţi hormoni. Ei acţionează asupra glandelor suprarenale ­care trimit în sânge adrenalină şi cortizol.

Aceşti hormoni declanşează o serie de reacţii chimice la nivelul organelor, afectându-le pe termen lung. Iată modul în care reacţionează organismul la stres. Iată însă care sunt efectele nedorite ale acestui proces.

După o zi întreagă de muncă, în care n-ai avut răgaz să mănânci la ora cuvenită, te pomeneşti cu o durere de cap de toată frumuseţea. Cum se explică acest lucru? Stările de stres şi de nervozitate (să nu mai vorbim despre efortul depus) ţi-au scăzut prea mult glicemia.

Acest lucru îl resimţi printr-o durere puternică de cap. Ce-i de făcut? Mănâncă ceva uşor şi apoi poţi lua un antiinflamator (ibuprofen). La fel de bun este şi paracetamolul! Vor acţiona eficient în mai puţin de 30 de minute. Te mai ajută şi masajul circular al tâmplelor cu o picătură de gel mentolat (are efect descongestionant).

Citeşte mai departe pe clickpentrufemei.ro!

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Ion Hristescu png
Roxana, alături Liviu Guță
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
3 paula seling png png
aurel balasoiu foto facebook jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg