Totul despre tratamentul unei afecţiuni nemiloase, «boala bătrâneţii»

Ultima actualizare:

Nu există informaţii exacte cu privire la cauzele apariţiei aceste boli, deşi în literatura de specialitate sunt menţionaţi factorii genetici şi de mediu. Există două metode de tratament - medicamentos şi chirurgical. Medicaţia dă rezultate în primele etape ale bolii, putând corecta aproape toate simptomele afecţiunii.

„În cazul în care tratamentul medicamentos nu dă rezultate, iar creşterea dozei determină reacţii adverse, singura soluţie este intervenţia chirurgicală. În creier este implantat un electrod, conectat la o baterie cu viaţă lungă (4-7 ani), implantată şi ea în organism. Această metodă nu vindecă boala, dar corectează mult simptomele. Pacientul ar putea merge fără ajutor, va efectua mişcări mult mai uşor decât înainte, nu mai tremură aşa de tare încât să verse apa din pahar", explică Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, de la centrul medical Anadolu din Istanbul, venit la o conferinţă în România.

Unul dintre riscurile care pot apărea în intervenţia chirurgicală este infecţia. Aceasta poate fi tratată cu medicamente, însă în cazul în care nu dă rezultate, este posibil să fie necesară scoaterea bateriei. Şi acest risc apare în proporţie de 1%. Este important ca, în cazul în care este utilizat tratamentul chirurgical, riscurile să fie reduse la minimum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net