Tratamente naturiste cu rostopască

image

Remediu natural în peste 150 de afecţiuni, rostopasca este una dintre cele mai puternice plante de pe pământ. Ea poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctură, pulbere, infuzie combinată sau catapalsmă.

Gastrită. Se recomandă câte 10 picături de tinctură, de 4-6 ori pe zi, iar în bolile hepato-biliare se utilizează 10 picături de tinctură, de 3 ori pe zi.  Leucemie. Rostopasca ajută la formarea sângelui, de aceea se recomandă în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mlădiţe de soc şi rostopască, 2 linguriţe de plante uscate la 250 ml apă clocotită şi se beau 2 l pe zi.  Migrene. Şi migrenele se pot atenua cu ajutorul acestei plante: se administrează, la nevoie, câte o linguriţă rasă de pulbere pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore. Ochi. Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască. Se ia o frunză de plantă, se spală, iar tulpina ei se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului.  Cancer. Sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză.   Eczeme. Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie. Se prepară din 30 g pulbere şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba, repetându-se procedeul până la vindecare. Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compresiilor cu infuzie.  Negi. Negii pot dispărea de pe piele tot cu suc de rostopască. Se aplică lichidul pe suprafaţa afectată, tamponând uşor, de mai multe ori într-un minut, şi se lasă să acţioneze lichidul în profunzime. Se repetă în fiecare dimineaţă şi seară, până când dispar. În psoriazis se pudrează zilnic locul afectat cu pulberea de rostopască. 

shutterstock 271867040 1 0 jpeg

Cum se prepară tinctura şi infuzia

Pulberea de rostopască se obţine prin măcinarea tulpinilor uscate. Tinctura: Se pun într-un borcan 15 linguri cu pulbere de rostopască, peste care se adaugă 2 pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Se lasă la macerat 2 săptămâni, după care se filtrează şi se pune în sticluţe.

Infuzia: Se pun 3-4 linguri de rostopască la macerat în 500 ml de apă, 10 ore, după care se filtrează. Preparatul se pune deoparte, iar planta rămasă se fierbe în 500 ml de apă, 5 minute, după care se filtrează. Se amestecă cele două extracte şi se foloseşte sub formă de comprese, gargară şi băi, potrivit formula-as.ro.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Ion Hristescu png
3 paula seling png png
Cesonia postelnicu   foto TNB   main jpg
Copii din Africa bucurandu se ca au apa FOTO facebook Stefan Mandachi jpg
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg