Trei ceaiuri răcoritoare

Ultima actualizare:

Menta hidratează. Un cei de mentă în zilele călduroase este cea mai potrivită băutură. Acesta oferă organismului energie, răcoreşte şi hidratează.   Mai mult, acesta este şi pansament pentru stomac, în caz de probleme digestive.

Rozmarinul tonifică. Un ceai foarte răcoritor este cel obţinut din frunze de rozmarin, ceai verde, flori roşii de hibiscus, măceşe. Efectul tonifiant al frunzelor de rozmarin se îmbină cu proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde şi cu virtuţile revigorante ale florilor roşii de hibiscus. Acest ceai are efect tonic, revigorant, antioxidant.

Salcia, antisudorifică. Pentru persoanele care transpiră foarte mult sunt indicate ceaiurile antisudorifice de scoarţă de salcie sau de stejar şi ceaiul de frunze de nuc sau de salvie. Pe lângă faptul că te răcoresc, aceste ceaiuri te ajută şi în transpiraţia excesivă.

Preparaţi corect ceaiurile. Ceaiurile de fructe se prepară prin infuzie. Apa clocotită se toarnă peste plantele pregătite în prealabil. Apoi se lasă timp de un minut. Este recomandat să se folosească o linguriţă cu vârf de plantă la un sfert de litru de apă. După ce infuzia a fost pregătită, se lasă la răcit şi se serveşte cu gheaţă şi lămâie.

image
image
image
image
image
image
justice 471885 1280 jpg
portofel cu bani pixabay jpg
cat 649164 1280 jpg
19  mine aur rosia montana jpg
glass 1587258 1280 jpg
dacia 1300 jpg
novak jpg
Alex stefanescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net