Tricomonaza se tratează în cuplu
Chiar dacă o considerăm un subiect delicat, despre care preferăm să nu vorbim, infecția vaginală cu tricomonas este o afecțiune cu care femeile se confruntă frecvent. Și care necesită un tratament rapid și eficient, pe care și bărbații trebuie să îl urmeze.
Apariția acestei infecții, una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, este provocată de parazitul Trichomonas vaginalis. Calea de transmitere a acestuia este cea sexuală – prin act sexual vaginal neprotejat. Cel mai frecvent, tricomonaza apare la femei active sexual, cu vârsta sub 35 de ani.
Este însoțită de secreție și mâncărimi
La femei, tricomoniaza este însoțită deo secreție verzuie, spumoasă, urât mirositoare, iritații și mâncărimi în zona vaginală, dureri în timpul actului sexualși nevoia imperioasă de a urina. Simptomele se pot agrava după menstruație. La bărbați este posibil să nu apară niciun simptom. În cazul în care acestea apar, este vorba despre o inflamare a uretrei, care se manifestă prin înțepături la urinare și o secreție din penis.
În ce constă tratamentul
În cazul în care ți se confirmă diagnosticul de tricomonaza, medicul îți va prescrie supozitoare vaginale, injecții sau antibiotice. De asemenea, îți va spune că este necesar să se trateze și partenerul tău. Chiar dacă nu prezintă simptome, el este purtător al agentului patogen și, prin urmare, contagios.
Până la vindecarea infecției, trebuie evitat contactul sexual. Controalele medicale ulterioare sunt la fel de importante ca tratamentul propriu-zis, pentru a ne asigura că terapia a avut succesul scontat.
Află pe Clicksanatate.ro ce complicații poate da tricomonaza netratată corect!
Primele semne ale cancerului ovarian
Ce nu trebuie să-ți lipsească din dietă dacă ai fibromialgie