Trucuri rapide ca să scurtezi răceala

Ultima actualizare:

    Mai citeşte în numărul de  decembrie al revistei  „Click! Sănătate”:Ce faci când copilul vine  bolnav de la grădiniţă?Aşa prepari toba şi  sarmalele mai dietetic
Mai citeşte în numărul de decembrie al revistei „Click! Sănătate”:Ce faci când copilul vine bolnav de la grădiniţă?Aşa prepari toba şi sarmalele mai dietetic

Încă de la apariţia primelor semne ale răcelii, este foarte important să respecţi unele măsuri. Pe lângă acestea, află din revista „Click! Sănătate" de decembrie ce plante te ajuta pentru ca răceala să dureze cât mai puţin.

Inhalaţii  cu levănţică

Inhalaţiile cu ulei de levănţică ajută la decongestionarea căilor respiratorii, această plantă având virtuţi antiseptice şi antiinflamatoare, care reduc secreţiile nazale. Se adaugă 5 picături de ulei esenţial de levănţică într-un bol cu apă fiebinte şi se stă cu capul acoperit 15 minute deasupra vasului, de trei ori pe zi, ultima dată seara, înainte de culcare.

Tinctură de echinacea

Imunostimulent dovedit, echinacea este şi un bun antiviral, ajutând la scurtarea răcelilor. Încă de la primele simptome, tinctura de echinacea se administrează astfel: o linguriţă de tinctură de echinacea, dizolvată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi, pe stomacul gol.

Propolis

Recunoscut pentru efectul antiseptic la nivelul căilor respiratorii, propolisul întăreşte imunitatea şi are, de asemenea, şi o importantă acţiune antivirală. Încă de la primele semne ale răcelii, se ia câte o linguriţă de tinctură, de trei ori pe zi, înainte de mese. Tinctura se administrează pe o bucăţică de pâine sau în amestec cu o lingură de miere.

Sirop de ceapă

Contra tusei, se pot face siropuri de ceapă sau de pătlagină. Pentru primul sirop e nevoie de 100 g ceapă, care se fierbe în 250 ml de apă. După ce compoziţia ajunge la temperatura camerei, se adaugă 50 g miere şi se ia câte o linguriţă la două ore. Acest sirop trebuie preparat zilnic. Cel de-al doilea, se prepară din 200 g frunze de pătlagină, care se fierb în 400 ml de apă timp de jumătate de oră. După ce răcea§te, se adaugă 100 g miere şi se păstrează la frigider cel mult o săptămână. Se iau până la 6 linguri pe zi.

Iată care sunt ce mai practice sfaturi!

Spală-te pe mâini cât mai des posibil, mai ales după ce ţi-ai suflat nasul, pentru a nu transmite microbii familiei sau colegilor. 

Hidratează-te cu supe de pui şi ceaiuri călduţe, deoarece lichidele ajută la fluidizarea şi evacuarea secreţiilor nazale. 

Odihneşte-te cât mai des, pentru că, în somn, sistemul imunitar îşi „ascute" armele contra virusurilor răcelii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
marelbo png
loto jpeg
cincsor dimineata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net