Tu ştii ce şi cât să bei în această vară?

Nu strică să bem mai multe lichide, în special pe caniculă. Ba chiar este indicat, însă doar dacă alegi apă plată şi ceaiuri neîndulcite. Restul trebuie consumate cu moderaţie (sucurile naturale, laptele, berea etc.) sau chiar deloc (băuturi carbogazoase, alcool).

Berea nu poate fi considerată o sursă reală de hidratare. Ba mai mult, tăria creşte senzaţia de sete, alcoolul dilată vasele de sânge şi dă stări de rău. Nu trebuie băută pe caniculă, ci doar seara. Nici băuturile carbozagoase nu hidratează ca apa şi, în plus, conţin coloranţi, E-uri. Apa minerală carbogazoasă este şi ea inclusă pe lista cu atenţionări, pentru că poate creşte aciditatea gastrică. Freshurile de fructe sunt bune pentru că hidratează şi vitaminizează, însă nu trebuie consumate mai mult de două pahare pe zi deoarece conţin multe calorii.

Un adult trebuie să bea între 2,5 şi 6 litri de lichid pe zi. Cantitatea variază în funcţie de vârstă, de sex, de activitatea fizică desfăşurată şi de temperatura mediului înconjurător. Temperatura ideală a lichidelor e de 14-18 grade Celsius. În felul acesta, nu te alegi cu dureri de gât.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
celine dion jpeg
cub Andreea Perju png
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
meghan markle 4 jpg
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg