Turmericul, un condiment care previne cancerul de colon şi de stomac
Numeroșii bolnavi de cancer din țara noastră sunt tot mai interesați de produsele naturiste care să-i apere de cumplita boală. Cercetătorii susțin că turmericul, un condiment cu gust amărui, asemănător ghimbirului cu care se înrudeşte, poate fi procurat şi de pe piaţa românească. Rădăcina de turmeric conţine ulei volatil, camfor şi curcumina- o substanţă cu rol protector împotriva cancerului de colon şi de stomac
Studiile recente, despre turmeric
Studii recente efectuate asupra efectelor terapeutice ale turmericului confirmă faptul că în ţările în care turmericul este folosit în numeroase preparate culinare, cazurile de cancer la colon şi la stomac sunt mult mai rare. Mai mult, s-a demonstrat că această substanță, curcumina, care este în compoziţia turmericului, dizolvă şi pietrele de bilă. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomanda într-un studiu ”Turmericul distruge cancerul” folosirea acestui condiment în dietă, care împiedică formarea gazelor în intestin şi are un rol hepatoprotector datorită aceleiaşi substanţe-curcuma. În anotimpul rece, reumaticii care folosesc acest condiment nu se mai confruntă cu persistenţa durerilor. Dar bolnavii care urmează un tratament cu anticuagulante trebuie să consulte medicul în privinţa folosirii acestui condiment .