Uite ce nu ştiai despre aspirină

Ultima actualizare:

Frecvent utilizată în tratarea durerilor şi în reducerea febrei, aspirina, cunoscută şi sub numele de acid acetilsalicilic, este pastila pe care este bine să o ai mereu la îndemână, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu ar trebui luată la întâmplare. Află mai multe din noul număr al Revistei „Click! pentru femei“!

Ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral

Dozele mici de aspirină (până la 150 mg/zi) sunt recomandate pentru prevenirea şi tratarea atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, potrivit studiilor, acidul salicilic protejează organismul împotriva bolilor degenerative precum Parkinson şi Alzheimer. În doze mai mari, medicamentul este utilizat pentru reducerea inflamaţiei şi a durerilor provocate de artrită.

Nu este indicată copiilor şi adolescenţilor

Este contraindicată administrarea acestui medicament până la vârsta de 16 ani, deoarece poate cauza sindromul Reye. Boala se manifestă prin respiraţie rapidă, diaree, ameţeală, greaţă, vărsături, somnolenţă sau letargie.

Poate cauza hemoragii

Femeile gravide nu ar trebui să ia aspirină fără acordul medicului, deoarece poate cauza hemoragii, mai ales în ultimul trimestru de sarcină. De asemenea, dozele prea mari de medicament pot duce la moartea fătului. Aspirina nu este recomandată nici femeilor care alăptează.

Tratează acneea

Aspirina îţi face tenul să arate mai tânăr şi mai elastic datorită acidului salicilic din compoziţia sa, care este un compus cu acţiune exfoliantă şi antiinflamatoare ce favorizează regenerarea pielii. În plus, aspirina tratează şi acneea, dacă este aplicată direct pe locurile afectate. De asemenea, medicamentul previne modificările de culoare ale pielii, cauzate de razele soarelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net