Uite ce plante ajută vederea!

27 august 2015
article img
Foto: 123rf

Farmacia verde oferă alternative eficiente pentru tratamentul afecţiunilor oculare şi aduce beneficii vederii, mărind acuitatea vizuală. “Click! pentru femei” îţi spune ce alte plante îţi sunt de ajutor.

  • Albăstrelele. Bune pentru ochii roşii şi înlăcrimaţi, însoţiţi de senzaţia de usturime sunt ceaiurile din albăstrele. Fie că sunt folosite sub formă de comprese ori cataplasme, aceste flori au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, bacteriostatice, emoliente şi calmante. Clăteşti ochii dimineaţa şi seara cu infuzie pe care o prepari din două linguriţe de flori la 250 ml de apă clocotită şi repeţi remediul ori de câte ori ai nevoie. De asemenea, poţi face cinci-şase comprese cu ceai de albăstrele pe zi, când ai ochii obosiţi şi roşii. 
  • Frunzele de corn. Dacă începi să nu mai vezi bine la distanţă, ar trebui să bei ceaiuri din frunze de corn şi să te speli pe faţă şi ochi cu apa în care au fiert aceste frunze. În timp, substanţele active pe care le conţin pot corecta vederea. Poţi face comprese cu infuzie sau poţi pune pe dischete de bumbac înmuiate în ceai frunze mărunţite de corn, cu care acoperi ochii timp de o jumătate de oră, în fiecare seară. Din când în când, trebuie să clipeşti, ca să pătrundă lichidul în ochi. Tratamentul cu comprese, pe care trebuie să-l faci trei zile da, trei zile nu, durează 18 zile. În acest timp, e bine să reduci statul la televizor sau în faţa calculatorului şi lumina puternică.
  • Coacăzul-negru. Senzaţiile de mâncărime şi de usturime de la nivelul ochilor pot fi domolite cu preparate din fructe şi frunze de coacăz-negru. Dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită poţi face un amestec, pe care îl laşi la infuzat aproximativ 10 minute. E bine să bei două căni de infuzie de coacăz-negru pe zi, timp de două săptămâni, chiar şi după ce simptomele au dispărut.