Uite ce plante previn pietrele la rinichi!

Una dintre problemele de sănătate cele mai frecvente este formarea pietrelor la rinichi. Acestea nu apar întotdeauna, dar când se formează, provoacă multe simptome dureroase.

Uite câteva ceaiuri şi sucuri pe bază de plante care previn pietrele la rinichi.

Coada-calului

Această plantă este considerată a fi un diuretic excelent, motiv pentru care ajută la dizolvarea şi prevenirea pietrelor la rinichi. Se găseşte sub formă de capsule sau se poate consuma sub formă de ceai. Pentru infuzie, ai nevoie de 15 g de coada-calului, o cană de apă şi miere.

Adaugă coada-calului într-un vas cu apă clocotită şi las-o la fiert timp de câteva minute. Ia vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea. Îndulceşte cu miere şi consumă zilnic 3-4 căni din acest ceai.

Ridichile

Această plantă are proprietăţi care favorizează dizolvarea calculilor renali şi previne pietrele la rinichi. Poţi să prepari un suc de ridichi, folosind atât rădăcina, cât şi frunzele. La o cană de apă, ai nevoie de o ridiche.

Curăţă ridichea de coajă, taie coada şi dă-o pe răzătoare. Procesează ridichea cu apă într-un robot de bucătărie. Îndulceşte cu miere. Consumă un pahar de suc dimineaţa şi altul seara, preferabil înainte de masă.

Busuiocul

Busuiocul este o plantă care contribuie la reducerea nivelului de acid uric din organism, ceea ce previne formarea de pietre la rinichi. Poţi consuma frunzele de busuioc sub forma unei infuzii.

Pentru o cană, îţi trebuie 15 g de frunze de busuioc, pe care le adaugi în apă clocotită şi laşi să fiarbă câteva minute. Ia vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea, apoi îndulceşte cu miere. Consumă un pahar din această infuzie în fiecare dimineaţă.

Ţelina

Ţelina este o legumă frecvent utilizată ca şi condiment. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind ideală şi pentru prevenirea pietrelor la rinichi. De asemenea, ţelina contribuie la dizolvarea calculilor renali atunci când sunt deja formaţi. Datorită proprietăţilor sale diuretice, este recomandată pentru tratarea bolilor ce ţin de căile urinare.

Pentru sucul de ţelină, ai nevoie de două tulpini de ţelină şi 3 căni de apă (600 ml). Spală şi taie în bucăţi tulpinile de ţelină. Procesează-le împreună cu apa într-un blender, până obţii un amestec omogen. Consumă un pahar din acest suc în fiecare zi.

Frunzele de urzică

Această plantă este un diuretic natural, motiv pentru care ajută la eliminarea şi prevenirea apariţiei calculilor renali. Ceaiul de urzică este ideal pentru evitarea acestei afecţiuni. Pune 30 g de frunze de urzică în 250 ml apă clocotită şi lasă infuzia să fiarbă timp de 10 minute. Ia vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea. Strecoară infuzia şi îndulceşte cu miere. Poţi consuma infuzia de 2-3 ori pe zi, timp de două săptămâni, conform www.dozadesanatate.ro.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
infidelitate 0 jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Anamaria Prodan
concediul de odihnă
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
Xhaka Captură Youtube png
image
image
image
image
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă