Uite ce poţi să tratezi cu salvie!

Folosită încă din cele mai vechi timpuri, atât ca plantă medicinală, cât şi pentru a da aromă mâncărurilor, salvia şi-a dovedit eficienţa în tratarea unor probleme precum acneea şi tulburările digestive. Află mai multe despre beneficiile acestei plante din numărul de mai al revistei Click! Sănătate!

Salvia (Salvia officinalis) era folosită de egipteni, în Antichitate, ca „medicament“ pentru fertilitate, iar Dioscoride, un medic, farmacolog şi botanist din Grecia antică, nota că decoctul apos din această plantă avea puterea de a opri sângerările şi de a curăţa rănile, ulceraţiile şi inflamaţiile. Specialiştii în medicină naturistă spun că salvia poate fi folosită sub formă proaspătă, ca pulbere uscată, ca tinctură, infuzie, decoct, vin medicinal şi oţet. Planta are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice, antivirale, astringente, relaxante şi aromatice.

Combate balonarea şi acneea

Salvia este utilă în caz de indigestie, balonare, colite de fermentaţie, enterocolite, tulburări de tranzit, dischinezii biliare (evacuarea anormală a veziculei biliare). Salvia este eficientă în tratarea problemelor de la nivelul pielii. În aplicaţii externe, planta este benefică în cazul tenului cu probleme, cu pori dilataţi, cu pete pigmentare sau pentru tenul acneic, care secretă sebum în exces. În acest caz, se utilizează sub formă de spălături sau comprese cu infuzie sau decoct de salvie. Compresele se ţin pe faţă 15-20 de minute. Se pot folosi şi creme sau geluri cu extract natural de salvie.

Aşa se prepară leacurile

Poţi face acasă propriile tratamente naturiste folosind salvie proaspătă sau uscată. Pentru pielea grasă şi cu acnee, poţi prepara un tonic simplu: se adaugă 1 lingură de salvie la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă 30 de minute la infuzat, se strecoară şi se răceşte bine înainte de a tampona faţa cu acest tonic, cu ajutorul unei dischete demachiante.

Pentru durerile în gât, sunt de ajutor gargarele cu ceai de salvie. Se pun 2 linguriţe de frunze uscate de salvie în 200 ml de apă. Se fierbe şi se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară, se îndulceşte cu miere când s-a mai răcit, apoi se face gargară de 2 ori pe zi.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
George Burcea in Wednesday jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
cub kamara png
caine furios jpeg
couple 7353748 1920 jpg
sex jpg
image
image
image
image
image
image
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg
catei germia jpg