Uite ce poţi să tratezi cu salvie!

Ultima actualizare:

Folosită încă din cele mai vechi timpuri, atât ca plantă medicinală, cât şi pentru a da aromă mâncărurilor, salvia şi-a dovedit eficienţa în tratarea unor probleme precum acneea şi tulburările digestive. Află mai multe despre beneficiile acestei plante din numărul de mai al revistei Click! Sănătate!

Salvia (Salvia officinalis) era folosită de egipteni, în Antichitate, ca „medicament“ pentru fertilitate, iar Dioscoride, un medic, farmacolog şi botanist din Grecia antică, nota că decoctul apos din această plantă avea puterea de a opri sângerările şi de a curăţa rănile, ulceraţiile şi inflamaţiile. Specialiştii în medicină naturistă spun că salvia poate fi folosită sub formă proaspătă, ca pulbere uscată, ca tinctură, infuzie, decoct, vin medicinal şi oţet. Planta are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice, antivirale, astringente, relaxante şi aromatice.

Combate balonarea şi acneea

Salvia este utilă în caz de indigestie, balonare, colite de fermentaţie, enterocolite, tulburări de tranzit, dischinezii biliare (evacuarea anormală a veziculei biliare). Salvia este eficientă în tratarea problemelor de la nivelul pielii. În aplicaţii externe, planta este benefică în cazul tenului cu probleme, cu pori dilataţi, cu pete pigmentare sau pentru tenul acneic, care secretă sebum în exces. În acest caz, se utilizează sub formă de spălături sau comprese cu infuzie sau decoct de salvie. Compresele se ţin pe faţă 15-20 de minute. Se pot folosi şi creme sau geluri cu extract natural de salvie.

Aşa se prepară leacurile

Poţi face acasă propriile tratamente naturiste folosind salvie proaspătă sau uscată. Pentru pielea grasă şi cu acnee, poţi prepara un tonic simplu: se adaugă 1 lingură de salvie la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă 30 de minute la infuzat, se strecoară şi se răceşte bine înainte de a tampona faţa cu acest tonic, cu ajutorul unei dischete demachiante.

Pentru durerile în gât, sunt de ajutor gargarele cu ceai de salvie. Se pun 2 linguriţe de frunze uscate de salvie în 200 ml de apă. Se fierbe şi se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară, se îndulceşte cu miere când s-a mai răcit, apoi se face gargară de 2 ori pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net