Uite ce regim să ţii în funcţie de vârstă!
Revista „Click! pentru femei" îţi dă câte o dietă specializată pe cele mai importante grupe de vârstă. Meniul dat exemplu este pentru o zi.
La 30 de ani, un regim permisiv
Metabolismul este încă vioi şi arderile sunt mai rapide, motiv pentru care ai toate şansele să slăbeşti cu uşurinţă.
Mic dejun
Un bol de lapte cu cereale integrale sau iaurt degresat cu fulgi de ovăz.
Gustare- 50 g curmale presate sau 20 g de ciocolată neagră.
Prânz- 300 g supă cremă de ciuperci cu 30 g de crutoane sau o tocăniţă de legume.
Gustare- 100 g de morcovi şi un măr.
Cină- 200 g de salată orientală.
La 40 de ani calculezi ce pui în farfurie
Este indicat să consumi cu 200 de calorii mai puţin la fiecare masă. Şi asta pentru că metabolismul este mai leneş, iar arderile nu mai sunt atât de intense.
Mic dejun
Un iaurt natural fără grăsimi şi un croissant sau un bol de lapte cu cereale integrale.
Gustare- Două fructe.
Prânz- O porţie de ciorbă de legume sau peşte la grătar cu legume.
Gustare- Una, două feliuţe de brânză cu o felie de pâine integrală.
Cină- O salată cu roşii, castraveţi, varză, conopidă, broccoli şi suc de lămâie.
La 50 de ani ai grijă cum combini alimentele
Metabolismul este din ce în ce mai lent, de aceea organismul stochează grăsimile, în special în zona abdomenului. Include în alimentaţie cât mai multe fibre, deoarece acestea menţin senzaţia de saţietate pentru câteva ore bune şi reglează tranzitul intestinal.
Mic dejun- Unu, două ouă fierte. 1 pahar de lapte şi o felie de brânză degresată cu o felie de pâine integrală.
Gustare- Un pumn de nuci şi migdale.
Prânz- Ciuperci gratinate/ carne slabă de pui (100 g) cu salată.
Gustare- Câteva felii de avocado, un măr sau o banană.
Cină- Legume (conopidă, fasole verde, mazăre, morcovi) preparate la abur.