Uite cum îţi citeşti bolile pe faţă!

Ultima actualizare:

    Psihologul Laura Maria Cojocaru ne arată ce spune  fiecare parte a capului despre sănătatea noastră
Psihologul Laura Maria Cojocaru ne arată ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră

Capul este unitatea centrală, care coordonează toate celelalte părţi ale corpului. Astfel că orice durere sau problemă apărută la cap este un semnal de alarmă privind faptul că ne simţim „atacată” individualitatea, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.

În opinia specialistului, atunci când percepem o ameninţare reală sau imaginară, îndreptată către valorile şi principiile noastre de viaţă, reacţia produsă de cap este de cele mai multe ori ofensivă. „În astfel de situaţii, capul nostru opune rezistenţă, iar toată energia folosită şi efortul depus epuizează întreg corpul şi apare durerea fizică”, afirmă psihologul.

simeon stalpnicul png

Iată ce trebuie să faci atunci când apar afecţiuni, dificultăţi, neplăceri în zona capului!

  • Un control medical e important pentru a linişti mintea în privinţa temerilor legate de gravitatea situaţiei şi pentru a putea trata corect ceea ce s-a manifestat deja în planul fizic.
  • Sinceritatea personală, acceptarea repetării unui mod de gândire defectuos şi schimbarea acestuia (prin psihoterapie, neuro-programare-lingvistică, gândire pozitivă în general).
  • Lucrul cu corpul fizic pentru a elibera din ”amintirea” acestuia emoţiile nepotrivite care au fost stocate (prin tehnici de relaxare, meditaţie).

Părul

Din punct de vedere psiho-emoţional, acesta vorbeşte despre forţa noastră interioară. Atunci când simţim că nu avem suficientă forţă pentru schimbare, părul are de suferit. Când nu ne simţim bine, nici părul nu arată bine, la fel cum, dacă avem o stare foarte bună fizică şi psihică, părul nostru străluceşte.

Ochii

Sunt în strânsă legătură cu părerea noastră despre viaţă. Spre exemplu, o deficienţă de vedere la distanţă ne poate arăta o rezistenţă la a vedea lucrurile dintr-o postură de perspectivă. O deficienţă de vedere la apropiere ne poate arăta o rezistenţă în a vedea detaliile unei situaţii, uneori necesare pentru a găsi rezolvare.

Gura

Partea superioară a gurii este legată de partea noastră feminină (atenţia la detalii, creativitate, empatie), iar cea inferioară, de partea masculină a fiinţei noastre (capacitatea de a analiza, decide şi acţiona). De multe ori o afecţiune în această zonă arată o dificultate în a manifesta în echilibru ambele aspecte ale fiinţei noastre.

Nasul

Are legătură cu instinctul nostru, cu capacitatea de a simţi persoane, situaţii, decizii potrivite sau nu, pentru noi. O problemă fiziologică în această zonă poate arăta faptul că refuzăm să ne ascultăm instinctul care vine din acea parte a creierului nostru care deţine toată informaţia despre noi.

Urechile

Au legătură, în mod evident, cu o rezistenţă la ceea ce „auzim” prea mult sau prea puţin şi alegem să credem. Au legătură cu lucrurile la care „plecăm urechea”, deci cu înţelepciunea noastră interioară şi cu rezistenţa la posibilitatea unui alt tip de informaţie sau de interpretare a ei.

Dinţii

Au legătură cu capacitatea de a lua decizii. Deci, o dificultate în această zonă poate evidenţia două aspecte: ori ne manifestăm mai mult partea masculină, fiind obişnuiţi să ne cramponăm mai mult în „a face”, având tendinţa să renunţăm la a „visa”, ori ne manifestăm mai mult partea feminină şi rămânem blocaţi în visurile de viitor fără a face acţiunile concrete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Victoria Kahl jpg
image
image
image
image
image
image
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net