Uite cum ├«┼úi cite┼čti bolile pe fa┼ú─â!

simeon stalpnicul png
Psihologul Laura Maria Cojocaru ne arat─â ce spune fiecare parte a capului despre s─ân─âtatea noastr─â

Capul este unitatea central─â, care coordoneaz─â toate celelalte p─âr┼úi ale corpului. Astfel c─â orice durere sau problem─â ap─ârut─â la cap este un semnal de alarm─â privind faptul c─â ne sim┼úim ÔÇ×atacat─âÔÇŁ individualitatea, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.

├Än opinia specialistului, atunci c├ónd percepem o amenin┼úare real─â sau imaginar─â, ├«ndreptat─â c─âtre valorile ┼či principiile noastre de via┼ú─â, reac┼úia produs─â de cap este de cele mai multe ori ofensiv─â. ÔÇ×├Än astfel de situa┼úii, capul nostru opune rezisten┼ú─â, iar toat─â energia folosit─â ┼či efortul depus epuizeaz─â ├«ntreg corpul ┼či apare durerea fizic─âÔÇŁ, afirm─â psihologul.

simeon stalpnicul png

Iată ce trebuie să faci atunci când apar afecţiuni, dificultăţi, neplăceri în zona capului!

  • Un control medical e important pentru a lini┼čti mintea ├«n privin┼úa temerilor legate de gravitatea situa┼úiei ┼či pentru a putea trata corect ceea ce s-a manifestat deja ├«n planul fizic.
  • Sinceritatea personal─â, acceptarea repet─ârii unui mod de g├óndire defectuos ┼či schimbarea acestuia (prin psihoterapie, neuro-programare-lingvistic─â, g├óndire pozitiv─â ├«n general).
  • Lucrul cu corpul fizic pentru a elibera din ÔÇŁamintireaÔÇŁ acestuia emo┼úiile nepotrivite care au fost stocate (prin tehnici de relaxare, medita┼úie).

P─ârul

Din punct de vedere psiho-emo┼úional, acesta vorbe┼čte despre for┼úa noastr─â interioar─â. Atunci c├ónd sim┼úim c─â nu avem suficient─â for┼ú─â pentru schimbare, p─ârul are de suferit. C├ónd nu ne sim┼úim bine, nici p─ârul nu arat─â bine, la fel cum, dac─â avem o stare foarte bun─â fizic─â ┼či psihic─â, p─ârul nostru str─âluce┼čte.

Ochii

Sunt în strânsă legătură cu părerea noastră despre viaţă. Spre exemplu, o deficienţă de vedere la distanţă ne poate arăta o rezistenţă la a vedea lucrurile dintr-o postură de perspectivă. O deficienţă de vedere la apropiere ne poate arăta o rezistenţă în a vedea detaliile unei situaţii, uneori necesare pentru a găsi rezolvare.

Gura

Partea superioar─â a gurii este legat─â de partea noastr─â feminin─â (aten┼úia la detalii, creativitate, empatie), iar cea inferioar─â, de partea masculin─â a fiin┼úei noastre (capacitatea de a analiza, decide ┼či ac┼úiona). De multe ori o afec┼úiune ├«n aceast─â zon─â arat─â o dificultate ├«n a manifesta ├«n echilibru ambele aspecte ale fiin┼úei noastre.

Nasul

Are legătură cu instinctul nostru, cu capacitatea de a simţi persoane, situaţii, decizii potrivite sau nu, pentru noi. O problemă fiziologică în această zonă poate arăta faptul că refuzăm să ne ascultăm instinctul care vine din acea parte a creierului nostru care deţine toată informaţia despre noi.

Urechile

Au leg─âtur─â, ├«n mod evident, cu o rezisten┼ú─â la ceea ce ÔÇ×auzimÔÇŁ prea mult sau prea pu┼úin ┼či alegem s─â credem. Au leg─âtur─â cu lucrurile la care ÔÇ×plec─âm urecheaÔÇŁ, deci cu ├«n┼úelepciunea noastr─â interioar─â ┼či cu rezisten┼úa la posibilitatea unui alt tip de informa┼úie sau de interpretare a ei.

Dinţii

Au leg─âtur─â cu capacitatea de a lua decizii. Deci, o dificultate ├«n aceast─â zon─â poate eviden┼úia dou─â aspecte: ori ne manifest─âm mai mult partea masculin─â, fiind obi┼čnui┼úi s─â ne crampon─âm mai mult ├«n ÔÇ×a faceÔÇŁ, av├ónd tendin┼úa s─â renun┼ú─âm la a ÔÇ×visaÔÇŁ, ori ne manifest─âm mai mult partea feminin─â ┼či r─âm├ónem bloca┼úi ├«n visurile de viitor f─âr─â a face ac┼úiunile concrete.

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia