Uite cum poţi să eviţi alergiile de toamnă

Ultima actualizare:

Alergiile de toamnă se manifestă ca orice alt tip de alergii, prin mâncărimi la nivelul ochilor, lăcrimare, congestie nazală, strănut, respiraţie şuierătoare, crize de astm, iritaţii la nivelul pielii, eczeme cutanate. Atunci când frunzele încep să cadă, iar vremea se răceşte, o serie de alergeni pot provoca astfel de simptome. Iată cum poţi combate câteva dintre cele mai comune alergii respiratorii.

Ambrozia şi mucegaiul. Ambrozia, denumită şi „iarbă de paragină”, este o plantă care creşte şi se dezvoltă în zonele lăsate în paragină, pe marginea drumurilor, a şantierelor, a locuinţelor părăsite etc. Ea este responsabilă de o mare parte a alergiilor respiratorii de toamna. Planta înfloreşte în luna august şi rezistă până la primul îngheţ, astfel că, în lunile de toamnă, ambrozia poate elibera până la un miliard de granule de polen. Dintre simptomele pe care le provoacă nu lipsesc secreţiile oculare, strănutul, rinoreea apoasă.

Mucegaiul produce substanţe toxice şi se dezvoltă atât în interiorul locuinţelor, cât şi în afara lor. Se reproduce prin spori care, la fel că în cazul polenului, sunt purtaţi de vânt, dar şi de aerul din locuinţe. Mucegaiul poate fi prezent tot timpul anului, însă este mai frecvent toamna din cauza umezelii, iar în natură apare chiar şi sub grămezile adunate de frunze. În interiorul locuinţelor se poate forma în băi, bucătării, încăperi în care se produce abur, dar şi în subsoluri. Spre deosebire de polen, sporii de mucegai nu dispar odată cu apariţia îngheţului.Tratament. Alergiile respiratorii care apar toamna pot fi controlate atât cu medicamente eliberate fără prescripţie medicală, cât şi cu medicamente pe baza de prescripţie medicală, precum antihistaminicele. Acestea sunt sub formă de pilule, picături de ochi, spray-uri nazale etc. De asemenea, sinusurile pot fi curăţate cu ajutorul unei soluţii saline. Imunoterapia se poate dovedi eficientă în cazul în care alergia este severă şi nu reacţionaţi la un alt tratament.Prevenţie. Cum nu prea ne putem izola în case, în cazul în care vă confruntaţi cu alergiile respiratorii de toamna e indicat să purtaţi o masca specială. Dacă lucraţi în grădina sau în jurul blocului, este cu atât mai mult indicat să faceţi acest lucru pentru a va feri de mucegai. În case trebuie să păstraţi curăţenia şi să folosiţi un dezumidificator. Evitaţi să va uscaţi hainele în aer liber şi schimbaţi-vă imediat ce ajungeţi acasă. Utilizaţi filtre de polen şi adresaţi-vă alergologului dacă vă confruntaţi cu alergiile sezoniere, scrie farmaciata.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net