Uite cum poți scăpa de stres!

Ultima actualizare:

Problemele zilnice te-au pus la zid şi nu reuşeşti să vezi rezolvarea din cauză că eşti prea stresat? Uite câteva modalităţi simple de a scăpa de stres, care pot fi urmate în fiecare zi şi pe care specialiştii le consideră eficiente.

Mestecă gumă 10 minute. Potrivit Huffington Post, cercetătorii din Australia şi Anglia au descoperit că persoanele care mestecă gumă în momente de stres se simt mai puţin încordate şi au nivelul cortizolului (hormonul stresului) mai scăzut cu 18%.

Bea ceai. Conform rezultatelor unui studiu realizat de University College, Londra, oamenii care au băut patru porţii de ceai negru pe zi, timp de şase săptămâni, au fost capabili să se elibereze mai repede de stres.

Masaj timp de 15 minute. Jurnalul Internaţional de Neurostiinţă a informat că masajul zonelor tensionate, timp de 15 minute, de două ori pe săptămână, poate diminua nivelul de stres, probabil prin calmarea sistemului nervos simpatic.

Scrie despre stres. Te poţi elibera de stres şi dacă scrii despre el vreme de 15-20 de minute. Aşezarea sentimentelor pe hârtie pare să organizeze gândurile.

Ascultă muzică. Se ştie de ceva vreme că muzica poate declanşa emoţii pozitive şi reduce nivelul de hormoni de stres, acest lucru fiind susţinut de studii realizate în domeniu.

Fă pauză de 30-45 de minute de la tehnologie. Cercetătorii de la Universitatea din California, Irvine, au ajuns la concluzia că închiderea calculatorului sau deconectarea tuturor surselor de la internet poate reduce anxietatea.

Fă curăţenie timp de o oră. Natura repetitivă a treburilor casnice (cum ar fi împăturirea hainelor sau acţiunea de a da cu aspiratorul) poate ajuta la eliberarea tensiunii, conform www.farmaciata.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net