Uite cum te ajută rădăcinoasele în cura de slăbire
1. Scad colesterolul
Datorită cantităţii mari de fibre pe care o conţin, morcovii, sfecla roşie, ţelina, ridichile negre intervin în asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge.
2. Previn creşterea glicemiei
Glucidele pe care le conţin morcovii, sfecla roşie şi ţelina au avantajul că eliberează treptat glucoza sau energia. De aceea, salatele cu rădăcinoase previn creşterea sau scăderea bruscă a glicemiei.
3. Aliaţi de nădejde în diete
Rădăcinoasele au proprietăţi remineralizante şi tonice datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Morcovii, ţelina, sfecla roşie sunt surse bune de vitaminele B1, B2, C, E, betacaroten şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier).
4. Previn anemia
Morcovul şi rădăcina de pătrunjel conţin betacaroten, vitaminele C şi K, fier, calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu. Datorită vitaminei C, pătrunjelul este un bun adjuvant în prevenirea anemiei şi a virozelor respiratorii. Nutriţioniştii recomandă rădăcinile de pătrunjel persoanelor care vor să slăbească.