Uleiul de cătină, medicament pentru piele

Ultima actualizare:

Uleiul de cătină este folosit din vechime ca remediu natural, beneficiile acestuia mergând de la regenerarea pielii până la protecţia împotriva ulcerului gastric şi susţinerea sănătăţii inimii. Este bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi, dar furnizează şi toţi cei patru acizi graşi Omega.

  • Piele. Uleiul de cătină îmbunătăţeşte sănătatea pielii, prevenind uscarea, favorizând elasticitatea şi reducând inflamaţia. Compuşii din uleiul de cătină pot îmbunătăţi sănătatea pielii atunci când uleiul e aplicat direct sau dacă e administrat sub formă de suplimente alimentare. Aceste efecte pot proveni din conţinutul de grăsime Omega-7 şi Omega-3 din cătină. Există unele dovezi că uleiul de cătină poate preveni uscarea pielii şi contribuie la gestionarea degerăturilor şi escarelor. 
  • Imunitate. Uleiul de cătină poate ajuta corpul să se protejeze împotriva infecţiilor. Experţii atribuie acest efect, în mare parte, conţinutului ridicat de flavonoide din acest ulei. Flavonoidele sunt compuşi vegetali benefici care pot întări sistemul imunitar, crescând rezistenţa în faţa bolilor.
  • Inimă. Antioxidanţii din uleiul de cătină pot ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, inclusiv cheaguri de sânge, tensiune arterială şi nivel ridicat al colesterolului. 
  • Ficat. Se pare că uleiul de cătină poate contribui, de asemenea, la menţinerea ficatului sănătos. Acest lucru se datorează faptului că acest ulei conţine grăsimi bune, vitamina E şi carotenoizi, toate acestea având capacitatea de a proteja celulele hepatice de daune.
  • Diabet. Studiile arată că uleiul de cătină poate ajuta la minimizarea vârfurilor de zahăr din sânge după o masă bogată în carbohidraţi. Deoarece creşterile frecvente pe termen lung ale glicemiei pot creşte riscul de diabet de tip 2, prevenirea acestora ar putea reduce riscul. 
  • Cancer. Compuşii prezenţi în uleiul de cătină pot ajuta la combaterea cancerului, efectul protector datorându-se flavonoidelor şi antioxidanţilor. De exemplu, cătina este bogată în quercetină, un flavonoid care pare să ajute la neutralizarea celulelor canceroase. Carotenoizii şi vitamina E pot avea, de asemenea, un efect anticancerigen.

Cum se foloseşte? 

Uleiul de cătină poate fi folosit ca atare pe piele sau se administrează intern conform instrucţiunilor de pe eticheta produsului. Având în vedere că fructul de cătină se foloseşte în alimentaţie, şi uleiul de cătină are un profil bun de siguranţă. Nu se ştie dacă uleiul de cătină este sigur de utilizat intern pentru femeile însărcinate sau care alăptează, aşa că e mai bine să fie evitat de către acestea, scrie doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dureri de cap jpg
casa pacific palisades profimedia (1) jpg
test cancer prostata jpg
Alejandro Mayorkas intalnire cu ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru Foto Ambasada României in SUA jpg
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net