Uleiul de c─âtin─â, medicament pentru piele

image

Uleiul de c─âtin─â este folosit din vechime ca remediu natural, beneficiile acestuia merg├ónd de la regenerarea pielii p├ón─â la protec┼úia ├«mpotriva ulcerului gastric ┼či sus┼úinerea s─ân─ât─â┼úii inimii. Este bogat ├«n vitamine, minerale ┼či antioxidan┼úi, dar furnizeaz─â ┼či to┼úi cei patru acizi gra┼či Omega.

  • Piele. Uleiul de c─âtin─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte s─ân─âtatea pielii, prevenind uscarea, favoriz├ónd elasticitatea ┼či reduc├ónd inflama┼úia. Compu┼čii din uleiul de c─âtin─â pot ├«mbun─ât─â┼úi s─ân─âtatea pielii atunci c├ónd uleiul e aplicat direct sau dac─â e administrat sub form─â de suplimente alimentare. Aceste efecte pot proveni din con┼úinutul de gr─âsime Omega-7 ┼či Omega-3 din c─âtin─â. Exist─â unele dovezi c─â uleiul de c─âtin─â poate preveni uscarea pielii ┼či contribuie la gestionarea deger─âturilor ┼či escarelor. 
  • Imunitate. Uleiul de c─âtin─â poate ajuta corpul s─â se protejeze ├«mpotriva infec┼úiilor. Exper┼úii atribuie acest efect, ├«n mare parte, con┼úinutului ridicat de flavonoide din acest ulei. Flavonoidele sunt compu┼či vegetali benefici care pot ├«nt─âri sistemul imunitar, cresc├ónd rezisten┼úa ├«n fa┼úa bolilor.
  • Inim─â. Antioxidan┼úii din uleiul de c─âtin─â pot ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inim─â, inclusiv cheaguri de s├ónge, tensiune arterial─â ┼či nivel ridicat al colesterolului. 
  • Ficat. Se pare c─â uleiul de c─âtin─â poate contribui, de asemenea, la men┼úinerea ficatului s─ân─âtos. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â acest ulei con┼úine gr─âsimi bune, vitamina E ┼či carotenoizi, toate acestea av├ónd capacitatea de a proteja celulele hepatice de daune.
  • Diabet. Studiile arat─â c─â uleiul de c─âtin─â poate ajuta la minimizarea v├órfurilor de zah─âr din s├ónge dup─â o mas─â bogat─â ├«n carbohidra┼úi. Deoarece cre┼čterile frecvente pe termen lung ale glicemiei pot cre┼čte riscul de diabet de tip 2, prevenirea acestora ar putea reduce riscul. 
  • Cancer. Compu┼čii prezen┼úi ├«n uleiul de c─âtin─â pot ajuta la combaterea cancerului, efectul protector dator├óndu-se flavonoidelor ┼či antioxidan┼úilor. De exemplu, c─âtina este bogat─â ├«n quercetin─â, un flavonoid care pare s─â ajute la neutralizarea celulelor canceroase. Carotenoizii ┼či vitamina E pot avea, de asemenea, un efect anticancerigen.

Cum se folose┼čte?┬á

Uleiul de c─âtin─â poate fi folosit ca atare pe piele sau se administreaz─â intern conform instruc┼úiunilor de pe eticheta produsului. Av├ónd ├«n vedere c─â fructul de c─âtin─â se folose┼čte ├«n alimenta┼úie, ┼či uleiul de c─âtin─â are un profil bun de siguran┼ú─â. Nu se ┼čtie dac─â uleiul de c─âtin─â este sigur de utilizat intern pentru femeile ├«ns─ârcinate sau care al─âpteaz─â, a┼ča c─â e mai bine s─â fie evitat de c─âtre acestea, scrie doc.ro.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
image png
alina ilan laufer jpeg
plaje largite mamaia jpeg
Vladimir Putin FOTO AFP
image png
carmen tanase jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg