Uleiul de floarea soarelui, mai sănătos decât cel de măsline?
Cine ar fi crezut? Uleiul de floarea soarelui, uleiul din sâmburi de struguri sau uleiul din porumb sunt mai sănătoase decât uleiul de măsline. La această concluzie s-a ajuns pe baza unui studiu efectuat de către cercetătorii de la The Ohio State University, scrie ziarul “Daily Mail”.
Uleiul de floarea soarelui şi uleiul din sâmburi de struguri conţin acid linoleic care este de mare folos în combaterea diabetului de tip 2 şi a afecţiunilor cardiace. În plus, ambele conţin antioxidanţi activi şi menţin elasticitatea vaselor sangvine. În schimb, uleiul de măsline conţine acid oleic, care nu protejează împotriva bolilor cardiace cum s-a spus până acum. S-a constatat că persoanele care au cantităţi mai mari de acid linoleic în sânge, ce se găseşte în uleiurile de floarea soarelui, de sâmburi de struguri şi de porumb, au mai puţină grăsime în jurul organelor vitale, susţin cercetătorii americani. De asemenea, ele prezintă un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de diabet tip 2 şi de boli de inimă. Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat omega 6 care se găseşte din belşug în nucifere, cum ar fi nuci, alune, în seminţele de struguri, seminţele de mac şi de floarea soarelui, în porumb şi susan. Acidul oleic este un acid monosaturat omega 9 care se găseşte în măsline, uleiul de alune şi uleiul de floarea soarelui.