Uleiul de nucă te fereşte de boli cardiace. Ce beneficii are

Sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi omega-6, antioxidanţi şi vitamine, uleiul de nucă poate contribui la sănătatea cardiovasculară, îmbunatăţirea funcţiei cerebrale şi protejarea pielii datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antioxidante.

Uleiul de nucă te fereşte de boli cardiace
Uleiul de nucă te fereşte de boli cardiace

Circulaţia sângelui. Uleiul de nucă este bogat în grăsimi mononesaturate, cum ar fi acizii graşi omega-9, ceea ce înseamnă că susţine elasticitatea arterelor şi ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge din organism, reducând şansele de rigidizare a arterelor.

Reduce riscul apariţiei bolilor cardiace. Acest ulei este benefic pentru sănătatea inimii datorită nivelului extrem de ridicat de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras omega-3. Un studiu a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic ulei de nucă au avut o îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii vaselor de sânge, fapt ce stimulează o funcţionare adecvată a inimii şi reduce riscul de boli cardiace.

Ameliorarea inflamaţiei. Uleiul de nucă este o sursă bună de grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 şi omega-6, care sunt extrem de utile pentru reducerea inflamaţiei care apare în cazul unor boli, cum ar fi artrita.

Reglarea nivelurilor hormonale. Nucile sunt o sursă extrem de bogată de fitonutrienţi. Acestea conţin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor şi zinc, substanţe care ajută la menţinerea echilibrului hormonilor din organism.

Frumuseţea pielii. Sursă bună de vitamina B (B1, B2, B3), dar şi vitamina E şi niacină, uleiul de nucă contribuie la înfrumuseţarea şi menţinerea sănătăţii pielii. Unii dintre fitonutrienţi şi acizii graşi din compoziţia acestuia fac pielea mai elastică şi îi îmbunătăţesc textura. 

Eczeme. O linguriţă de ulei de nucă pe zi ajută la vindecarea eczemelor şi erupţiilor pielii.

Beneficii antiîmbătrânire. Uleiul de nucă este bogat în antioxidanţi care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, ajutând astfel la încetinirea procesului de îmbătrânire, conform sfatulmedicului.ro. 

image

Cum se obţine? 

Uleiul nerafinat de nuci este obţinut din fructul lemnos al nucului, după uscare, şi este presat la rece. Un ulei de nucă de calitate va avea gust de nuci şi culoarea topazului. După deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie menţinut într-un loc răcoros, la întuneric  şi folosit cel mult un an. 

Cum se foloseşte? 

Uleiul de nucă are o valabilitate de aproximativ 6-12 luni. După deschidere, recipientul trebuie păstrat într-un loc răcoros, ferit de lumină sau refrigerat pentru a preveni râncezirea. Poate fi folosit la diverse feluri de mâncare, însă nu este recomandat pentru gătit, deoarece temperaturile înalte distrug aroma sa delicată. Poate fi folosit în compoziţia salatelor sau a preparatelor care conţin paste pentru a le oferi un gust deosebit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Tânăra cu bani Foto Freepik com jpg
cirese2 jpg
Via Transilvanica, foto Shutterstock jpg
Marius Mangeac, Facebook jpg
Fructe de padure shutterstock 537546088 jpg
Janne Fitzsimmons, Holly, foto Facebook jpg
hidden apple picture puzzle jpg
cel mai batran copac shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net