Uleiul de oregano tratează infecţiile respiratorii

simeon stalpnicul png

Oregano este o plantă minunată, atât în bucătărie ca şi condiment, cât şi în scop terapeutic. Uleiul de oregano are mai multe întrebuinţări, începând cu dezinfectarea pielii şi a rănilor, până la protejarea alimentelor de bacterii. Iată care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate!

Ce beneficii are

  • Pe lângă folosirea sa culinară, uleiul de oregano e util în combaterea multor tipuri de infecţii. De exemplu, proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antifungice ale acestuia sunt bune la:
  • Inhibarea creşterii bacteriilor Klebsiella pneumoniae şi Staphylococcus aureus, care cauzează adeseori infecţii respiratorii.
  • Tratarea infecţiilor tractului urinar, deoarece uleiul de oregano inhibă creşterea bacteriilor E. Coli, Proteus şi Pseudomonas aeruginosa.
  • Tratarea infecţiilor cauzate de ciuperci.
  • Tratarea infecţiilor parazitare.
  • Tratarea toxiinfecţiilor alimentare.

Cum se foloseşte

  • Pentru afecţiunea numită picior de atlet şi micozele unghiilor se recomandă să faceţi băi de picioare în apă în care aţi adăugat câteva linguriţe de ulei de oregano sau masaţi câteva picături de ulei diluat (1 picătură de ulei într-o linguriţă de ulei de cocos sau de măsline) pe unghii sau piele.
  • Inhalaţi ulei de oregano pentru a trata infecţiile sinusurilor nazale sau răcelile. Adăugaţi câteva picături  într-o oală cu apă fierbinte, acoperiţi atât capul cât şi oala cu un prosop şi inhalaţi.
  • Pentru tratarea infecţiilor sau paraziţilor se foloseşte ulei de oregano sublingual. Diluaţi uleiul (1 picătură de ulei de oregano într-o linguriţă de ulei de bază) şi puneţi una sau două picături sub limbă. Menţineţi-o astfel câteva minute şi repetaţi acest procedeu de până la patru ori pe zi, conform www. dr-catalin-luca.ro.
cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia