Uleiul de rapiţă, printre cele mai sănătoase grăsimi

Ultima actualizare:

Considerat de specialişti mai bun decât uleiul de măsline, uleiul de rapiţă face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Cu foarte puţini acizi graşi saturaţi, acest tip de ulei conţine grăsimi mononesaturate şi este renumit pentru reducerea colesterolului rău şi prevenirea bolilor de inimă.

Conţine vitamine - Uleiul obţinut din seminţele de rapiţă este bogat în vitamina E, un antioxidant puternic necesar pentru a menţine integritatea membranelor celulare, A, B1, B2 şi betacaroten. De asemenea, uleiul de răpiţă conţine proteine, hidraţi de carbon şi substanţe minerale: calciu, fier, potasiu, sodiu şi fosfor.

Reduce colesterolul - Uleiul de rapiţă conţine acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi care scad astfel nivelul de colesterol rău şi îl cresc pe cel bun. Unul dintre aceştia este acidul alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajută la diminuarea grăsimilor din sânge. Consumul regulat de ulei de rapiţă diminuează trigliceridele cu până la 29%. 

Previne bolile de inimă - O inimă sănătoasă se ţine şi cu ajutorul uleiului de rapiţă. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuează astfel riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare. În plus, conţine un nivel ridicat de steroli (lipide simple).

Previne Alzheimer - Totodată, uleiul de rapiţă are un rol deosebit şi în buna funcţionare a creierului. Conţine acizi graşi buni care intervin în prevenirea depresiilor, a crizelor de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer.

Reduce inflamaţiile - Pentru că este bogat în Omega 3, uleiul de rapiţă are proprietăţi care reduc inflamaţiile şi durerile de articulaţii, extrem de neplăcute pentru bolnavii de artrită.

Tonifică pielea - Uleiul de rapiţă are un rol important în tonifierea pielii şi în menţinerea elasticităţii acesteia. De asemenea, vitamina E pe care o conţine are şi rol de regenerare celulară. Aşa că, dacă vrei să ai o piele sănătoasă şi frumoasă trebuie să pui câteva picături de ulei de rapiţă în apă atunci când faci baie, conform www.ele.ro.

Bun la gătit - Pentru a te bucura din plin de beneficiile uleiului de rapiţă, trebuie să-l consumi mai mult rece, pentru că prin prăjire îşi pierde proprietăţile. Este ideal petntru salate, şi doar puţin încălzit pentru a da savoare legumelor sau peştelui. Îl poţi folosi şi ca unt, la plăcinte, prăjituri sau brioşe, unde este necesară coacerea. Înlocuind untul cu uleiul de rapiţă, reduci numărul de calorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net