Un român din aproape 2.000 este afectat de scleroza multiplă. Ce poate face pentru o viață mai bună

Ultima actualizare:

Decembrie este luna în care sărbătorim și Ziua Internațională a Drepturilor Omului, prilej prin care Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) atrage atenția asupra celor peste 10.000 de români afectați de acest diagnostic, din cei 700.000 de oameni înregistrați la nivel european.

AISM a apărut din dorința de a sprijini miile de români care se luptă, zi de zi, cu „boala celor 1.000 de fețe”. Prin proiectele desfășurate, în ultimii cinci ani, AISM a încercat să contribuie la conștientizarea populației în legătură cu această afecțiune și să ajute la integrarea persoanelor astfel diagnosticate în societatea românească.

 „Facem tot ceea ce putem să le oferim celor diagnosticați cu scleroză multiplă sprijinul psihic și medical, care să îi ajute să-și urmeze cursul vieții cât mai aproape de ceea ce e considerat normal. Le oferim asistență medicală, îi facem să realizeze că nu sunt singuri, că suntem mai mulți în această situație și că nu, nu abandonăm lupta.

Ne informăm în permanență despre studiile medicale în desfășurare și așteptăm să fie făcută progrese la nivel mondial, în speranța că ele vor fi implementate și în România. În acest moment, în Uniunea Europeană există 15 terapii care pot fi în folosul nostru, în vreme ce în țară se practică doar jumătate dintre acestea, iar noi facem toate demersurile necesare pentru a putea să ne aliniem la nivelul continentului”, a declarat Simona Tănase, președintele Asociației „Învingătorii Sclerozei Multiple”.

Simona Tănase, președintele Asociației „Învingătorii Sclerozei Multiple”
Simona Tănase, președintele Asociației „Învingătorii Sclerozei Multiple”

De-a lungul anului, AISM organizează o serie de evenimente, atât în Capitală, cât și în restul țării, dedicate celor interesați de efectele sclerozei multiple și soluțiile pentru îmbunătățirea vieții celor afectați. Astfel, an de an, AISM desfășoară workshop-uri prin care vine în întâmpinarea celor diagnosticați și le oferă consiliere medicală, psihologică și, nu în ultimul rând, apartenența la o comunitate, astfel încât să fie conștienți că nu sunt singurii încercați.

Doritorii, atât cei diagnosticați cu scleroză multiplă, boli neurovegetative sau boli autoimune, cât și oamenii care vor să se informeze despre acest diagnostic se pot înscrie gratuit în asociație, trimițând un mesaj pe pagina de Facebook „Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple”  și urmând pașii indicați pentru completarea procesului.

Despre Asociația „Învingătorii Sclerozei Multiple”

Asociația „Învingătorii Sclerozei Multiple” (AISM) a fost înființată, în martie 2013, în dorința de a sprijini cei peste 10.000 de români diagnosticați cu acest diagnostic. Prin proiectele desfășurate în ultimii cinci ani, AISM a încercat să contribuie la conștientizarea populației în legătură cu această afecțiune și să ajute la integrarea persoanelor astfel diagnosticate în societatea românească. 

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net