Unde se ascund toxinele şi cum ne şubrezesc sănătatea
Suntem înconjuraţi de toxine – de la aerul pe care-l respirăm, alimentele pe care le consumăm, până la lucrurile cu care intrăm în contact. Toate acestea au efecte grave asupra diverselor organe ale corpului nostru. Medicul Jacob Barber, specialist în medicină holistică, ne spune ce măsuri e bine să luăm.
„Intrăm în contact cu poluarea şi radiaţiile eliberate de activităţile industriale, cu toxinele de uz casnic din produsele de curăţenie, de îngrijire personală, parfumuri şi cosmetice, cu toxine alimentare (coloranţi alimentari, conservanţi, arome şi îndulcitori artificiali, uleiuri rafinate care, în timp ce sunt încălzite, generează radicali liberi toxici). Chiar şi produsele de plastic, dozele de aluminiu şi jucăriile conţin toxine pe care ajungem să le înghiţim. Cea mai mare sursă de toxine provine din poluarea aerului, care este peste nivelurile de siguranţă în toate marile oraşe, mai ales în Bucureşti”, atrage atenţia dr. Jacob Barber, specialist în medicină holistică la Quantica 720. Cum ajung toxinele să ne distrugă organismul? Potrivit medicului, ele otrăvesc enzimele, astfel încât acestea nu mai funcţionează corect, distrug mineralele din organism, cauzând slăbiciunea oaselor, lezează organele, dăunează ADN-ului, crescând rata îmbătrânirii şi degenerarea, interferează cu hormonii şi provoacă dezechilibre. „Toxinele induc, inhibă, imită şi blochează hormonii. Ele afectează, de fapt, capacitatea de a detoxifia”, susţine dr. Jacob Barber.
Efecte asupra organismului
Aparatul respirator – toxinele provoacă iritaţii, tuse, sufocare, durere în piept.
Sistemul digestiv – provoacă greaţă, vărsături, diaree.
Creierul şi măduva spinării – provoacă dureri de cap, ameţeli, confuzie, depresie, pierderea memoriei.
Sistemul circulator – provoacă oboseală, slăbiciune, infecţii frecvente, înroşirea ochilor, a pielii, umflături.
Sistemul reproducător – cauzează infertilitate, avort spontan, dereglarea ciclului menstrual.
Ce e de făcut
„Consumaţi în mod regulat alimente procesate, peşte din crescătorii, sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză? Utilizaţi mai mult de două tipuri de produse cosmetice pe zi? Aveţi plombe din amalgam de mercur? Câte? Dacă răspundeţi cu da la mai mult de două întrebări, probabil că sunteţi într-o stare de supraîncărcare toxică şi trebuie să intraţi într-un proces de detoxifiere. Acesta se realizează sub îndrumarea unui nutriţionist, după o scanare de medicină preventivă efectuată în prealabil”, mai spune dr. Jacob Barber.
Specialistul vă recomandă să citiţi eticheta produselor alimentare şi cosmetice, să le evitaţi pe cele cu E-uri, conservanţi, coloranţi, să beţi apă filtrată sau, dacă o cumpăraţi din magazin, să optaţi pentru recipiente de sticlă, nu de plastic. Evitaţi alimentele prăjite, nu faceţi mai mult de 5 combinaţii de mâncăruri la o masă, încercaţi să nu inhalaţi vaporii de benzină/motorină atunci când umpleţi rezervorul maşinii şi faceţi sport pentru a stimula sistemul limfatic să elimine toxinele. Din când în când, urmaţi un program de detoxifiere! Cum se face corect? „Detoxifierea poate fi efectuată o dată pe săptămână, consumând legume, fructe şi apă, şi de patru ori pe an, în programe de detoxifiere organizate, făcute acasă. Căutarea unei soluţii rapide, cum ar fi medicamentele care tratează afecţiunile sistemului digestiv, aşa-zişii «plasturi pentru detoxifiere», consumul de băuturi dulci în locul apei, faptul că petrecem ziua aşezaţi şi nu facem suficientă mişcare sunt greşeli care trebuie evitate”.