Ungurașul reglează ritmul cardiac

simeon stalpnicul png
Unguraşul reduce febra, favorizează evacuarea bilei în duoden şi uşurează expectoraţia.www.clicksanatate.ro

Plantă care creşte pe păşuni şi la marginea drumurilor, unguraşul este folosit de multă vreme ca remediu pentru tuse, gripă sau bronşită. De asemenea, aduce beneficii pentru digestie şi imunitate.

Cunoscut la noi şi sub numele de bălţătură, cătuşnică sălbatică, gutuiţă sau voronic, unguraşul (Marrubium vulgare) are numeroase întrebuinţări terapeutice şi poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Datorită efectelor benefice, unele specii din genul Marrubium au fost folosite în medicina naturistă la prepararea remediilor pentru tuse ori răceală, dar şi în tratarea afecţiunilor digestive, pentru a ameliora balonarea sau constipaţia.

În scop terapeutic, de la această plantă se folosesc ramurile şi tulpinile tinere, care, potrivit specialiştilor, trebuie să fie recoltate între lunile iunie şi septembrie. Când este înflorit, unguraşul are ca substanţă activă principală marubina sau acidul marubic. Datorită substanţelor pe care le mai conţine, planta reduce febra, favorizează evacuarea bilei în duoden şi uşurează expectoraţia. Din unguraş se pot prepara ceaiuri, decocturi şi tincturi benefice pentru digestie, sistemul nervos şi cel respirator.

Calmează trupul şi mintea

Una dintre cele mai vechi întrebuinţări ale unguraşului este cea legată de proprietăţile sale antispasmodice. Dacă ai spasme musculare sau crampe, unguraşul poate calma sistemul nervos şi poate preveni declanşarea acestor probleme, pe viitor. Prin proprietăţile sale relaxante, ceaiul de unguraş a devenit un leac foarte popular, deoarece poate calma atât trupul, cât şi mintea, aşa că merită să încerci acest remediu.

Potrivit fitoterapeuţilor, în caz de nevroză, isterie şi afecţiuni cardiace cu substrat nervos, poţi să prepari o infuzie de unguraş (1 linguriţă la 200 ml de apă clocotită). Lasă planta uscată 15 minute la infuzat şi bea 2-3 căni pe zi, înainte de mese. În folclor, planta are o bună reputaţie pentru faptul că poate calma stările nervoase. Există unele cercetări care arată că marubiina, în cantităţi mici, are ca efect normalizarea bătăilor neregulate ale inimii. Un alt remediu pe care îl poţi încerca pentru a calma stările nervoase este tot o infuzie. Foloseşte 2 linguri de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20-30 de minute şi iei câte 1 lingură înainte de mese.

Află pe clicksanatate.ro cum te poate ajuta ungurașul în boli respiratorii și indigestii!

Mastita, o complicație a mamelor care alăptează

Eliberează-te de dureri, fără medicamente!

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
grasime corporala
Angelina Jolie si Brad Pitt
carte mihai morar dan negru png
kanye west
Soldati rusi in Herson FOTO EPA-EFE
Alla Pugaciova FOTO Twitter
image
image
image
image
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg
Copiii dintr un oraș din Franța fac frigul în clase jpg