Usturoiul ţine inima sănătoasă

image
Usturoi

Usturoiul e recomandat de medici pentru calitatea sa de a proteja organismul împotriva infecţiilor şi de a preveni crizele cardiace.

Substanţa activă din usturoi se numeşte alicină şi este o sulfură, ceea ce explică mirosul neplăcut.

Alicina se descompune atunci când usturoiul este zdrobit sau tăiat în bucăţi şi se distruge parţial prin gătire. De aceea este indicat să consumăm usturoiul crud, pentru a beneficia de toate calităţile sale curative. Pentru a neutraliza mirosul, este suficient să mestecăm două-trei boabe de cafea, câteva seminţe de anason sau chimen, un fir de pătrunjel sau să mâncăm un măr.

Iată o reţetă sănătoasă: Seara, se toacă mărunt doi căţei de usturoi cu câteva fire de pătrunjel şi se adaugă jumătate de linguriţă de ulei de măsline; a doua zi de dimineaţă se foloseşte amestecul pentru o tartină cu pâine de secară pentru micul dejun.

Atenţie, usturoiul nu este recomandat persoanelor care suferă de iritaţii ale stomacului şi ale intestinelor, nici femeilor care alăptează, pentru că alterează gustul laptelui şi le provoacă sugarilor colici.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Galca jpg
Marina Ovsianikova
image
image
image
image
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay