Vanilia, un excelent calmant al durerilor

Ultima actualizare:

Nu mulţi ştiu că vanilia, pe lângă aroma senzaţională pe care o dă prăjiturilor, asigură o digestie uşoară, are efect analgezic asemănător aspirinei, calmând durerile de cap, de stomac sau pe cele reumatice.

  • Ajută la relaxare, calmare şi sedare. Dacă treci printr-o perioadă grea şi ai devenit anxios, masajul corpului cu ulei de vanilie te ajută să te relaxezi. Persoanele care suferă de depresie pot adăuga în apa de baie câteva picături de esenţă de vanilie.
  • Are proprietăţi afrodisiace, descoperite de azteci. Mai ales în combinaţie cu ciocolata, care creşte endorfinele, proprietăţile sale sunt stimulante.
  • Calmează durerile. Conţine eugenol şi cumarină, care au un efect analgezic asemănător aspirinei şi care sunt benefice în cazul durerilor de stomac, de cap, de muşchi şi al celor reumatice.
  • Ajută la scăderea febrei. Este antibacteriană, previne infecţiile bucale şi durerile de dinţi. Uleiul de vanilie poate reduce febra şi inflamaţiile provocate de aceasta. Astfel, câteva bucăţi dintr-un baton de vanilie tăiate mărunt şi amestecate cu o cană de lapte cald, vor reduce febra.
  • Efecte antioxidante. Vanilina este un antioxidant puternic. Dozele folosite în alimente în alimente oferă o protecţie majoră împotriva oxidării proteinelor şi peroxidării lipidelor. 
  • Atacă insomnia. Scăpaţi de chinul nopţilor nedormite parfumând camera cu esenţă de vanilie: o lumânare parfumată sau o cârpă pe care ai picurat câţiva stropi de esenţă. 
  • Neutralizează aciditatea. Vanilia face bine şi la stomac. Pune 1-2 picături de esenţă în apa de băut şi scapi de aciditate.
image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net