Veninul de albine te scapă de reumatism

Veninul de albină. Are multiple indicaţii şi este utilizat preponderent în tratamentul afecţiunilor reumatismale. În poliartrita reumatoidă se foloseşte împreună cu tratamentul cu aur coloidal. În herpes şi zona zoster se fac microînţepături cu venin direct în leziune. Infiltraţiile cu venin de albine nu se combină cu tratamentele cu corticosteroizi, imunosupresoare, interferon.

În tratamentul abceselor, verucilor (negii) se injectează venin de albine având ca efect dizolvarea şi îndepărtatea leziunii. Aplicarea veninului se poate face în funcţie de sensibititatea pacientului folosind o cremă cu venin de albine (Apireven) sau a spray-urilor cu venin, se pot face injecţii subcutanate cu venin diluat sau se pot face înţepături cu un ac de albină ţinut cu ajutorul unei ajutorul unei pensete.

După astfel de tratamente se pot trece la înţepături directe cu o albină. În cazul muşcăturilor de căpuşe se injectează venin de albine în primele 24 de ore, pentru a neutraliza eventualele bacterii. Dacă eşti înţepat de albine şi se declanşează o reacţie prea puternică la înţepătură, se aplica gheaţă, comprese cu mentă sau salvie. Se poate lua intern tinctură de coacăz negru, pentru a stopa efectul alergic, se poate administra adrenalină sau se poate aplica un garou desupra înţepăturii pentru a limita extinderea veninului.

Alte produse apiterapeutice

Lăptişorul de matcă. Se foloseşte în tratamentul anemiilor, pentru remineralizare, pentru activarea celulelor stem, în tratamentul afecţiunilor degenerative (scleroza multiplă) şi a infecţilor virale.

Apilarnilul. Este obţinut din larve de albină de 7-10 zile şi împreună cu păstura (pâinea albinelor) intră în compoziţia cocktail-urilor apicole pentru proprietăţile lor energizante, detoxifiante, afrodiziace, reglatoare hormonale şi imunostimulatoare.

Păstura. Este supranumită pâinea albinelor şi provine din precesarea şi fermentarea polenului în stup. Păstura acoperă toată gama de recomandări ale polenului: afecţiuni hepatice, anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afecţiunile ale colonului, mai ales cele insotite de constipatii (enterocolite, colite de fermentatie sau putrefactie, constipatii cronice de diverse etiologii), însă actiunea ei este mult mai rapida si mai puternică. În afectiunile hepatice acţiunea păsturii este cu adevarat remarcabilă, putându-se combina cu ceaiul de armurariu şi cu propolis.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg