Vezi ce alimente criticate sunt bune în dietă!
Ciocolata te încarcă de energie
Îţi încântă papilele gustative şi parcă îţi dă atunci, când o savurezi, de-ndată, o stare de bine. Dar, cu toate acestea, ciocolata cu mult lapte, cu arahide sau cu fructe de pădure furnizează organismului un număr mare de calorii, mai ales dacă nu te limitezi la una-două pătrăţele. Însă când vine vorba de ciocolata neagră, cu un conţinut de minimum 80% cacao, lucrurile stau cu totul altfel. Chiar este indicat să o incluzi în dieta ta, deoarece are proprietăţi benefice, care se datorează în special flavonoizilor, substanţe cu acţiune antioxidantă. Concret, ciocolata amăruie scade tensiunea arterială, reduce colesterolul „rău" şi are acţiune antidepresivă prin stimularea „hormonilor fericirii".
Ouăle, bogate în proteine de calitate
Deşi un gălbenuş de ou conţine în jur de 180 mg de colesterol, specialiştii susţin că nu îţi afectează sănătatea dacă te rezumi la 200-300 mg de colesterol pe zi, în cazul în care suferi de afecţiuni cardiovasculare sau de diabet. În plus, ouăle sunt bogate în proteine de calitate, au în compoziţie vitamine şi constituie o sursă importantă de acizi graşi Omega 3.
Dacă vrei să scapi de „ciugulitul" din timpul zilei şi să consumi mai puţine calorii, mănâncă dimineaţa nu mai mult de două ouă fierte sau sub formă de omletă cu verdeaţă şi condimente. În ziua în care alegi să consumi un ou, ai grijă să nu mai incluzi în alimentaţie şi alte produse bogate în colesterol, cum ar fi pastele, dulciurile şi carnea de porc.
Alte 3 alimente care nu-ți pun în pericol sănătatea pe clickpentrufemei.ro