Vezi puncte negre? Află de ce!

Din punct de vedere medical, punctele negre sunt numite miodezopsii. Acestea sunt conglomerate de resturi celulare în substanţa gelatinoasă din interiorul ochiului (vitros). Ele se pot prezenta şi sub forma unor firişoare sau scame, care plutesc în vitros.

Semn al dezlipirii de retină

Ne putem confrunta cu apariţia punctelor negre atunci când suntem obosiţi, când avem o migrenă, când suferim un traumatism ocular sau când avem o boală oftalmologică. În acest ultim caz, miodezopsia poate fi însoţită şi de alte simptome, precum vederea înceţoşată şi neclară. Astfel de semne pot apărea în cadrul dezlipirii de retină, fiind nevoie de control oftalmologic imediat, deoarece această complicaţie poate duce la orbire.

Apariţia de pete negre în câmpul vizual poate semnala şi prezenţa degenerescenţei maculare legate de vârstă, afecţiune prezentă mai ales după vârsta de 50 de ani. Degenerescenţa maculară afectează nivelul maculei, zona centrală a vederii.

Dacă ai puncte negre în câmpul vizual periferic, la unul sau la ambii ochi, poate fi vorba despre glaucom. Boală care poate duce la orbire, glaucomul apare din cauza presiunii intraoculare mărite, ceea ce favorizează compresia retinei şi a fibrelor nervului optic.

O complicaţie a diabetului este retinopatia diabetică, afecţiune care determină formarea unor vase de sânge ce presează retina. În acest caz, pe lângă punctele negre, mai pot apărea privirea înceţoşată şi dificultăţile de percepţie a culorilor.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
cub cristina rus (1) png
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
Tiriac
Alexia Eram (6) jpg
bodo 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg