Viciile te fac sănătos! Iată cum carnea, ciocolata, vinul și berea te ajută să ajungi la adânci bătrâneți

Ultima actualizare:

    Ceea ce ieri credeai că te ucide, azi afli că te face sănătosFoto: Shutterstock
Ceea ce ieri credeai că te ucide, azi afli că te face sănătosFoto: Shutterstock

Te simți vinovat după o masă în care ai înfulecat prea multă carne? Ai mustrări de conștiință gândindu-te că ai băut toată berea din crâșmă cu băieții? Ei bine, nu mai trebuie! Experții de la ”Universitatea Harvard”, din Statele Unite ale Americii, ne-au dezvăluit că viciile ne fac bine, de fapt... Iată cum!

Specialistul în nutriție și sănătate bazată pe alimentație, medicul William Li, ne arată cum mâncarea nesănătoasă te poate ajuta să ai un corp ca al lui ”Iron Man”. Deci, ceea ce face ca ”stomacul” să fie împlinit, te ajută să ai un corp ”de fier”. Diferitele ”mici plăceri vinovate”, precum ciocolata, berea, vinul sau carnea, sunt în general, văzute cu ”ochi răi”. Aceste tipuri de alimente sunt consumate în exces de majoritatea persoanelor, pentru că sunt foarte gustoase. Ceea ce, pe o perioadă îndelungată, duce la probleme grave de sănătate și chiar la moarte. În noua sa carte, ”Mănâncă ce trebuie ca să te poți lupta cu boala”, doctorul Li ne dezvăluie cum fiecare aliment pe care îl mâncăm are un efect specific de întărire a organismului. Asta înseamnă, în primul rând, consolidarea celor cinci sisteme de apărare ale organismului. Acești ”luptători” pentru starea ta de bine sunt: sistemul imunitar, celulele stem, bacteriile din colon, vasele de sânge și diferitele mecanisme de protecție a ADN-ului.

Carnea roșie

  • -          Probleme cauzate de exces: Conform ”Institutului American de Sănătate ”, consumul excesiv de carne roșie are legături strânse cu boli periculoase, precum: diabetul, bolile cardiovasculare (în special infarctul miocardic) și diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul intestinal. Majoritatea persoanelor, care consumă niveluri crescute de orice tip de carne roșie, au cel mai mare risc de moarte preoce, din cauze precum cancerul și bolile cardiovasculare.
  • -          Doza: Medicii recomandă ca porția zilnică de carne să nu depășească 70 de grame.
  • -          Beneficii: Conform medicului William Li, există două tipuri de carne care sunt benefice pentru corp: ”Jamon Iberico de bellota”, din Spania și ”Prosciutto di Parma” italienesc. Purcelișii din Parma, Italia, sunt hrăniți corespunzător. Așadar, carnea lor conține acizi grași folositori, Omega 3 și substanțe folositoare pentru digestia intestinală. Purcelușii din Spania, sunt transformați în cărnuri pline de Omega3, substanțe care cresc nivelul sanguin de colesterol ”bun” și îl scade pe cel ”rău”.
  • -          Probleme cauzate de exces: Persoanele care consumă alcool în mod regulat (adică mai mult de șase beri pe săptămână) timp de 10-20 de ani, au un risc crescut de cancer la gât, gură și sân, atac vascular cerebral, leziuni ale creierului, boli cardiovasculare și ale ficatului. Unul dintre cele mai îngrijorătoare efecte negative, determinate de consumul excesiv de alcool, este deteriorarea minții, care poate duce la suicid.
  • -          Doza: Cercetătorii spun că este indicat ca o persoană să consume un pahar de alcool pe zi. Aceasta cantitate poate însemna 355 ml de bere pe zi.
  • -          Beneficii: Acest tip de băutură conține substanțe bioactive (n.r. adică substanțe care au un efect biologic benefic pentru corp) care au efecte anti-cancerigene. De asemenea, ele scad producerea țesutului adipos și scad riscul unei morți din cauza unei boli cardiovasculare.

Vinul

  • -          Probleme cauzate de exces: ”Organizația Mondială de sănătate” a raportat că, în 2014, peste 200 de boli au fost asociate cu abuzul de alcool. Aceste patologii includ: ciroză hepatică, cancerul și nevroză alcoolică. Alcoolismul este pe numărul cinci pe lista ”Factori care determină moarte prematură și dizabilități”. Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani, aproximativ 25% din totalul morților este datorat alcoolului în exces.
  • -          Doza: Doza zilnică de alcool recomandat pot fi dați de 113 ml de vin, savurați în liniște, alături de o carte.
  • -          Beneficii: Cercetătorii din Taiwan au arătat că jumătate de pahar de vin pe zi, crește numărul celulelor stem și îmbunătățește structura vaselor sanguine din tot corpul, pe lângă efectele benefice de tip antiinflamatoriu.

Ciocolata

  • -          Probleme cauzate de exces: Ciocolata este una dintre cele mai iubite alimente de către copii și, câteodată, este primul și pe lista adulților. Vorba aia, ”orice e prea mult, strică”, dar ciocolata chiar te poate distruge. Excesul de ciocolată poate produce obezitate, poate crește presiunea sanguină și poate duce la diabet. În plus, ciocolata declanșează anxietate, bătăi neregulate ale inimii și probleme cu rinichii (n.r. datorită unei toxine de metal, numite cadium, care se găsește în cantități îngrijorătoare în majoritatea ciocolatelor de pe piață).
  • -          Doza: Doza zilnică recomandată pentru oricine este de 30-60 de grame de ciocolată neagră.
  • -          Beneficii: Substanțele din care e făcută ciocolata, scad riscul unor boli ale inimii sau al diabetului de tip 2, protejează ADN-ul și ajută digestia la nivelul intestinului subțire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net