Vinurile medicinale întăresc imunitatea

Ultima actualizare:

Sunt obţinute din diferite plante sau fructe cu proprietăţi vindecătoare, la care se adaugă alcool sau drojdie. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce vinuri medicinale se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste.

Cătină, pentru anemici

Pentru stimularea imunităţii organismului şi a poftei de mâncare, este recomandat vinul din cătină. Remediul este şi un tonic excelent. De asemenea, este util în tratarea anemiei şi îmbunătăţeşte digestia. Ca să-l prepari, storci 1 kg de bobiţe de cătină, peste care pui 1,5 kg de zahăr, 10 g de drojdie de bere şi 4 litri de apă, într-o damigeană. Laşi la fermentat două săptămâni şi licoarea este gata. Se iau câte 2 linguri, de 2 ori pe zi, între mese.

Rozmarin, contra insomniei

Datorită flavonoizilor, vinul de rozmarin este un bun tonic cardiac, fiind de ajutor în tratarea anginei pectorale. Este util şi în caz de insomnie şi micşorează nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Licoarea se obţine din 50 g flori de rozmarin, la litrul de vin roşu. Laşi la macerat o săptămână, într-un vas de sticlă. Bei câte jumătate de pahar, de două ori pe zi, într-o cură de 21 de zile.

Mentă, contra paraziţilor

Menta este cunoscută pentru virtuţile sedative şi antibacteriene. Vinul obţinut din această plantă te scapă de stările de nervozitate, este util dacă ai palpitaţii şi alungă paraziţii intestinali. Pentru prepararea vinului de mentă, ai nevoie de 500 ml de vin alb, 500 ml de infuzie de mentă şi 3 linguri de miere. Amesteci ingredientele şi apoi le laşi la macerat, o lună şi jumătate, într-un vas metalic smălţuit, bine acoperit. Apoi, filtrezi şi pui vinul în sticle mici. Doza recomandată este de 50 ml, pe care o administrezi de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
george enescu
diana maria urs busteni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net