Scandalul „violul la școală” continuă: directoarea a demisionat

Scandalul în care este implicată școala „Nicolae Titulescu” din București, acolo unde un elev a fost agresat sexual de două ori în toaletă, este departe de a se fi terminat. Poliția a demarat o anchetă în acest caz, în timp ministerul a trimis la școală Corpul de Control.

Directoarea școlii „Nicolae Titulescu” din București
Directoarea școlii „Nicolae Titulescu” din București

Directoarea a demisionat în cursul zilei de azi, informează adevarul.ro. Acest lucru i-a fost cerut de către ministrul Educației, Ligia Deca. Decizia a fost luată după o întâlnire pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, la Guvern. Iudita Popteanu, care s-a aflat la conducerea școlii timp de 15 ani, va rămâne profesor de Matematică în cadrul școlii.

Potrivit mamei, agresorul ar fi încă în școală. Este și motivul pentru care alți părinți au protestat luni în fața instituției. Oamenii, care nu au știut nimic despre ororile petrecute în școală acum doi ani, spun că le este teamă pentru siguranța propriilor copii. Părinții acuză conducerea că nu a anunțat incidentul din 2022 și că ar fi încercat să-l mușamalizeze.

Nici violatorul din decembrie 2023 nu este încă identificat și se plimbă liber prin școală. Potrivit zvonurilor acesta ar fi în clasa a VIII-a, ar avea ochii albaștri și tenul mai închis la culoare. Mama a povestit că „cel care l-a agresat a intrat în toaleta școlii doar cu o cagulă pe față. Tot îmbrăcat, doar ochii i-a văzut și pielea un pic închisă. Ne-am dus la Grigore Alexandrescu, unde l-a consultat șefa de secție de la Chirurgie și ne-a spus „mami, da, se confirmă că sunt leziuni de act sexual. Ne-am dus după la IML cu Poliția, ne-au dus dânșii și acolo s-a confirmat în raport”, a declarat femeia.

Ca să-i potolească pe părinții revoltați, conducerea școlii i-a invitat la o ședință, pentru a le oferi explicații. Tatăl copilului agresat nu a fost primit pe motiv că elevul nu mai învață în acestă unitate. Protestele bărbatului nu au fost băgate în seamă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net