Sendviş de 27 de metri
Cremă de somon, de ton şi de crab, creveţi, carne de scoici, scrumbie, cinci feluri de mezeluri şi cinci de brânză. Totul pe o baghetă gigantică de 27 m. Aşa arată sendvişul uriaş pe care s-au bătut sute de bucureşteni.
În Parcul Tineretului şi-a deschis vineri porţile „Bucharest Food Festival", un regal gastronomic dedicat în acest an bucătăriei ţărilor din UE.
Punctul forte al manifestării, care va dura până duminică, a fost prepararea unui gigantic sendviş.
Cum s-a dat startul la mâncare, oamenii au început să înfulece pe nerăsuflate
„Am pus alimente din principalele ţări membre UE: Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria, Grecia, Olanda, Italia şi, bineînţeles, România", a declarat bucătarul Don Mariano, care s-a ocupat de produsul-record.
Bucureştenii au venit cu pungi după ei ca să-şi ia un pacheţel şi acasă
După ce s-au uitat cu jind pe la garduri timp de două ore cât a durat prepararea sendvişului, în momentul când au primit "semnalul de atac", sute de bucureşteni s-au repezit asupra bucatelor risipind cu dărnicie peste tot bucăţi de peşte, mezeluri, brânzeturi şi legume.
"Ioane am pus mâna pe două bucăţi!", striga fericită o babă în timp ce din gură îi ieşea o jumătate de baghetă, iar în mâini avea alte două pline cu de toate.