UPDATE Situație limită pentru mai mulți turiști români blocați pe un feribot în mijlocul valurilor uriașe. Comunicat MAE

Ultima actualizare:

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că cei aproximativ 100 de români rămași blocați pe un feribot în mijlocul valurilor pe ruta Skiathos-Volos, au fost debarcați în siguranță. Căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat pe turiștii români, la solicitarea ambasadei de la Atena, cu privire la variantele de evacuare. De asemenea, au mai fost primite apeluri de la românii aflaţi în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

Știrea inițială

Mai mulți turiști români se află într-o situație periculoasă după ce au rămas blocați pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos. Ambarcațiunea nu poate andoca din cauza valurilor foarte mari. Consulatul General al României la Salonic a fost notificat pe telefonul de urgenţă cu privire la situaţia turiștilor români aflați pe feribot. MAE a transmis un comunicat. 

image

Debarcarea turiștilor, amânată

„În acest context, reprezentanţii oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la situaţia persoanelor afectate. Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular român de la autorităţile locale, din cauza fenomenelor meteorologice care afectează insula Volos, autorităţile elene implicate în gestionarea acestei situaţii au decis amânarea debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare”, a precizat MAE.

De asemenea, MAE informează că Ambasada României la Atena este în contact cu mai mulţi cetăţeni români blocaţi în unităţi hoteliere de pe teritoriul Greciei din cauza inundaţiilor ce afectează zonele în care se află în aceste unităţile hoteliere.

Autoritățile fac apel la respectarea recomandărilor 

Numerele de telefon la care pot suna românii blocați în Grecia

Reprezentanţii ambasadei au reiterat necesitatea ca cetățenii români aflați în Grecia să urmărească şi să respecte anunţurile şi recomandările autorităţilor locale.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 şi Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Serviciul local de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis un nou cod roşu de vreme nefavorabilă, pe fondul intensificării efectelor ciclonului Daniel, care va afecta majoritatea regiunilor, inclusiv zone turistice frecventate de români, până la data de 7 septembrie 2023, potrivit Ministerul Afacerilor Externe care a emis o avertizare de călătorie.

Grecia, devastată de furtuna Daniel

Furtuna Daniel a adus ploi torenţiale în vestul şi centrul Greciei, inundând case şi transformând drumurile în râuri. Mașinile au fost purtate de torent în mare, în centrul Greciei, în timp ce serviciile de urgență au emis avertismente oamenilor să nu părăsească locuințele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net