VIDEO Haos în Turcia lovită de ploi catastrofale. Mii de oameni încearcă să se salveze

Ploile torențiale au provocat în Turcia inundații istorice. Autoritățile au anunțat deja două decese, iar patru turiști sunt dați dispăruți. Cea mai gravă situație este în Istanbul - Başakşehir, unde se află și mulți români în vacanță. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu sute de mașini blocate pe autostradă. Oamenii înceracă cu disperare să fugă din calea potopului, iar pe șosele este un adevărat haos.

Inundații catastrofale in Istanbul, Turcia. Sursa foto: Profimedia Images
Inundații catastrofale in Istanbul, Turcia. Sursa foto: Profimedia Images

Un camping plin cu turiști, măturat de viitură

Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia este sub ape. Două persoane au murit, însă autoritățile au anunțat că se așteaptă ca bilanțul să crească, mai ales că patru turiști sunt dați dispăruți, potrivit unui comunicat al biroului guvernatorului.

Ploile torenţiale au transformat străzile în râuri învolburate. O viitură puternică a măturat mărturat un camping plin cu turiști din provincia Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria.

Ali Yerlikaya, ministrul turc de interne a spus că aproximativ 12 turişti erau în camping la acel moment. Televiziunile au transmis imagini în care se văd salvatori care scot din apă o fată și un bărbat prinși până la brâu în puhoaie.

Mai multe persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în interiorul unei biblioteci, în timp ce unele staţii de metrou au fost închise. Cel puţin una a fost inundată. Imagini dramatice cu oameni prinși de puhoiul de apă în interiorul stației de metou au apărut pe rețelele sociale.

Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case 

Autoritățile turce fac permanent apel la populație să nu își părăsească locuințele.

Imaginile de pe reţelele sociale arată maşini şi tarabe stradale luate de ape.

Inundaţiile s-au abătut marţi asupra Greciei, Turciei şi Bulgariei, declanşând inundaţii care au provocat moartea a cel puţin şapte persoane.

Ploile vin după o vară deosebit de secetoasă, în urma căreia rezervoarele de apă din orașul de 16 milioane de locuitori au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii nouă ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net