Imagini fabuloase surprinse în Turcia. O familie își filma copilul când în atmosfera Pământului a intrat un meteorit

Ultima actualizare:

Imagini rare au fost surprinse cu telefonul de un părinte care se afla cu copilul într-un parc în orașul Erzurum și provincia Gumushane, Turcia. O lumină extrem de puternică a aprins tot cerul care pentru câteva secunde a fost colorat în verde. Acesta a fost momentul în care un meteorit de mari dimensiuni a intrat în atmosfera Pământului.

image

O lumină orbitoare

Filmarea care surprinde meteoritul traversând cerul Turciei este spectaculoasă.

În imagini se observă cum pe cerul întunecat al nopții apare un punct luminos care coboară în viteză. O secundă mai târziu, același punct, în coborâre se aprinde, luminând cerul puternic.

Trecerea meteoritul a fost surprinsă din mai multe zone ale țării. Locuitorii din cel puțin cinci provincii ale Turciei au asistat la căderea unui meteorit mare. Potrivit publicației turce Sabah, un obiect luminos care a ars în atmosferă a fost văzut în provinciile Diyarbakir, Malatya, Erzurum, Elazig și Gaziantep din sud-estul republicii.

Pe măsură ce meteoritul s-a apropiat de Pământ, obiectul s-a spart în mai multe părți, iar după un timp cerul din sud-estul Turciei a devenit din nou întunecat.

O altă filmare surprinsă a fost surprinsă de camera de bord a unei mașini, când într-o beznă totală, la trecerea meteoritului cerul s-a luminat puternic pentru câteva secunde.

Autoritățile nu au făcut încă nicio declarație cu privire la incident.

Turcii s-au speriat ca la cutremur

Explozia de lumină și sunet puternic văzut din multe puncte din Istanbul în jurul orei 2 a.m. a provocat panică, deoarece peisajul a fost asemănat cu explozia luminoasă văzută în timpul cutremurelor devastatoare din 6 februarie.

Expertul Tolgahan Kılıçoğlu a liniștit populația spunând că nu există nicio legătură între căderea unui meteorit și un cutremur.

Meteoritul pare să se rupă în bucăți în timp ce cade, astfel încât niciun rest nu ar fi lovit pământul”, a spus Kılıçoğlu.

Meteorii orbitor de strălucitori provin din constelația de stele Perseus, au mai spus specialiștii, iar aprinderea lor are loc atunci când particulele de praf și nisip rămase pe calea cometei care orbitează Pământul intră în atmosferă și ard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net