I-a căzut meteoritul în casă: „Era cald când am pus mâna pe el”

Un meteorit s-a prăbușit prin acoperișul unei case din New Jersey, SUA, s-a izbit de podeaua din lemn și a găurit acoperișul, luni.

 Roca spațială are aproximativ 11 cm și a distrus acoperișul (foto: captură video)
Roca spațială are aproximativ 11 cm și a distrus acoperișul (foto: captură video)

Meteoritul a făcut gaură în acoperiș

Proprietara Suzy Kop a declarat că, din fericire, nimeni nu era acasă la momentul incidentului, astfel că nu au existat răniți.

„Ne gândim că este un meteorit pentru că era cald când am pus mâna pe el. A distrus acoperișul și podeaua. Multumesc lui Dumnezeu că tata nu era casă. Nimeni nu era înăutru”, a declarat femeia, pentru CBS NEWS.

Partea cea mai exterioară a meteoriților poate atinge temperaturi ridicate din cauza frecării și presiunii incredibile la care sunt supuși când întră în atmosfera groasă a Pământului, la viteze mari, deși de obicei se răcesc semnificativ pe măsură ce ajung la sol.

Rocile spațiale cad tot timpul, distribuite uniform pe suprafața Pământului. Dar lovirea unei case sau a unei zone populate este rară, deoarece majoritatea planetei noastre este acoperită de oceane sau zone nedezvoltate.

Astronomul-șef de la Institutul Franklin, Derrick Pitts, a spus că roca ar putea avea o vechime între 4 și 5 miliarde de ani: „A zburat în spațiu în tot acest timp, iar acum a venit pe pământ și a căzut direct în poala lor, dar ca să lovească o casă... este cu adevărat neobișnuit. S-a întâmplat de foarte puține ori în istorie”.

Departamentul de poliție „a contactat alte câteva agenții pentru asistență în identificarea exactă a obiectului spațial și protejarea rezidenților și a obiectului”.

Deși e rar, nu e singurul caz de acest gen. În noiembrie anul trecut, un meteorit a lovit o casă din California de Nord, conform afiliatului CNN KCRA din Sacramento. Un incendiu a izbucnit la scurt timp după. Locuitorul din Nevada, Dustin Procita, se afla acasă cu cei doi câini ai săi în momentul incidentului. Unul dintre câini a murit în incendiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net