Români prinși în mijlocul potopului în Skiathos. „Nu poți nici să ieși din hotel, atât de groaznic e”

Ultima actualizare:

Furtuna Daniel a lovit vestul și centrul Greciei cu o violență ieșită din comun. Mii de români aflați în concedii în Skiathos și Volos stau închiși în hoteluri pentru că autoritățile interzic cu desăvârșire ieșirea pe străzi. Puhoaiele mătură orașele de la un capăt la altul. Cel puțin doi oameni au murit, mai multe persoane sunt date dispărute și un număr neprecizat de case sunt serios afectate de ploile torențiale. Românii transmit pe rețelele sociale situațiile în care se află.

image

Cele mai afectate zone sunt orașul Volos, regiunea montană din apropiere de Pilion și insula Skiathos, unde autoritățile au decis să restricționeze traficul, iar oamenilor li s-a recomandat să rămână în case. Mii de turiști români sunt blocați în hoteluri și pensiuni după ce autoritățile au interzis ieșirea pe străzi până când furtuna se va opri.

Grecia, între incendii și inundații devastatoare

Sute de persoane au apelat la serviciile de urgență, pentru a fi salvate din calea apelor. Vremea extremă marchează țara, la doar câteva zile după incendiile din Grecia, care au durat mai bine de două săptămâni și care au distrus suprafețe mari de păduri și terenuri agricole.

Mai multe zone turistice, aglomerate la această oră, arată înfricoșător, iar Ciclonul Daniel nu dă semne că s-ar opri. Puhoaie impresionante de apă murdară mătură străzile, iar zeci de mașini plutesc în derivă.

Români, prinși în mijlocul puhoaielor

Blocați în unitățile de cazare, românii își văd concediul distrus și transmit pe rețelele sociale situația de la fața locului. 

E groaznic, nu că plouă - e potop. În viața mea n-am văzut așa ceva, efectiv concediul ăsta a fost ruinat complet. Nu poți nici să ieși din hotel, atât de groaznic e. Mai devreme era apa pâna la genunchi”, scrie un român care spune că se află pe strada principală în Skiathos.

image

„Momentan, în zona Magnesia, Volos și Sporade este un mic uragan. Nici feriboturile nu se mișcă. Cu atât mai puțin bărcile spre Lalaria unde și pe vânt puțin mai slab, nu se aventurează nimeni”, scrie un român care sfătuiește un conațional care voia să se îndrepte spre insula Lalaria să rămână acasă.

„Este restricție de a ieși pe strada. Nu că bate vântul, ci tună, bubuie si ploua efectiv "cu galeata" si non stop de ieri. Alerte de vreme extrema si inundații pe insula”, atenționează un alt român aflat în concediu într-una din zonele afectate de furtuna Daniel.

„Noi suntem în zona Koukounaries, unde nu este electricitate de vreo 8 ore. Calea de acces la drumul principal era parțial inundată azi dimineață și spre seară, dar ok de parcus pe jos, însă drumul din zona Agustera Bar părea complet inundat, văzut de la distanță”, descrie situația un alt conațional.

image

20 de mașini luate de apă în câteva secunde

Un român care abia își începuse concediul de o zi în Platania a povestit că în hotelul unde este cazat cu familia apa este de un metru.

„Azi noapte a fost o rupere de nori, a plouat toată noaptea torențial. În momentul de față, apa în hotel este de un metru. Hotelul este situat pe malul apei și de dimineață și până acum am numărat cel puțin 20 de mașini care au ajuns în mare.

Suntem cu mașina, am mai întâlnit încă o familie de români. Ne-am mutat mașinile într-un loc cât de cât sigur. A început din nou să crească apa, deși scăzuse la un moment dat, acum hotelul este iar inundat. Suntem blocați, nu avem curent și nici apă curentă”, a povestit românul la Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net