4 sfaturi dacă vrei să îţi cumperi un telefon bun fără să cheltuieşti o avere

#Best buys
Ultima actualizare:

    Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Telefonul mobil a devenit una dintre investițiile constante ale fiecăruia. Să ai un smartphone nu implică doar device-ul fizic, ci și achiziționarea de accesorii, cum ar fi căștile și cablurile care se pot strica sau pierde foarte ușor. În plus, o dată la câțiva ani, un telefon mobil trebuie înlocuit, nu doar pentru a fi în pas cu tehnologia, ci pentru că orice aparat electronic are o durată de viață care se micșorează pe măsură ce acesta este folosit și expus la factori externi, cum ar fi ploaia, praful și vibrațiile.

Dacă ți-ai propus o investiție într-un telefon mobil nou, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să achiziționezi un smartphone bun fără să cheltuiești o avere.

Caută un telefon cu raport calitate/preț foarte bun

Producătorii de smartphone-uri scot pe piață mai multe modele, pentru toate tipurile de consumatori. De la cele premium, care au un cost de achiziție ceva mai mare, dar și funcții suplimentare, până la telefoanele mid-range, care au un raport echilibrat între preț și performanțe. Un telefon mid-range poate fi o alegere înțeleaptă, deoarece îți asigură un device bun, cu putere de procesare ok, o cameră foto decentă și spațiu de stocare suficient, fără a fi necesar un efort financiar din partea ta. În research-ul tău te poți inspira de pe blogul Zoom by Vodafone unde găsești câteva recomandări de telefoane cu raport calitate/preț foarte bun.

Ia în considerare un telefon premium de anul trecut

Dacă un telefon mid-range nu este o alegere viabilă pentru tine, te poți orienta spre unul dintre modelele emblematice de anul trecut, care poate oferi specificații și performanțe mai bune la același preț. Când sunt lansate telefoane noi, magazinele reduc prețul pentru modelele mai vechi, care devin o țintă bună pentru vânătorii de telefoane performante.

Telefoanele recondiționate îți pot salva bugetul

Există o mare diferență între telefoanele folosite și cele recondiționate (refurbished). Telefoanele folosite sunt de obicei vândute așa cum sunt, fără a se corecta anumite imperfecțiuni, cu ar fi carcasa, ecranul zgâriat sau un buton de volum care are un mic joc. Telefoanele recondiționate, chiar dacă au fost folosite, vin cu componente schimbate, în special cele care prezintă urme de uzură. De obicei se schimbă ecranul, carcasa și bateria, dacă aceasta nu mai are o capacitate mare de încărcare. Pe scurt, între un telefon second-hand și unul recondiționat, îți recomandăm să alegi a doua variantă.

Stai cu ochii pe reduceri

În perioadele de reduceri poți găsi telefoane performante la un preț mult mai bun decât de obicei. Îți recomandăm să îți stabilești următoarea investiție în apropierea Crăciunului sau Paștelui, când majoritatea magazinelor oferă reduceri considerabile. Desigur, nu e de neglijat nici Black Friday, însă atunci trebuie să fii rapid, deoarece produsele cu cele mai mari reduceri se vând cel mai repede.

După achiziționarea unui telefon, nu uita să folosești husă și folie de sticlă pentru a te asigura că îl protejezi de eventualele accidente neprevăzute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net