A fost inventat al șaselea deget. La ce ne ajută și cui îi este dedicat
O studentă britanică a creat un deget artiicial. Proteza nu este dedicată persoanelor cărora le lipsește un deget sau mai multe, ci tocmai celor care nu au niciun handicap. Deşi este încă la stadiul de concept, noua proteză ne-ar putea fi de folos în mai multe moduri.
O studentă britanică a creat, cu ajutorul imprimantei 3D, un deget opozabil artificial. Deși ai crede că protezele sar în ajutorul celor cărora le lipsește o mică parte din întregul corpului, parte de care ar avea nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile și nevoile zilnice, această invenție se adresează persoanelor care nu suferă de niciun handicap.
Degetul artificial se prinde de mână şi este conectat prin fire de un dispozitiv care seamănă cu un ceas. Aici se află motorul care mişcă proteza. Degetul opozabil este controlat de doi senzori de presiune care se află sub talpă. Când utilizatorul apasă pe ei, degetul se pliază spre centrul palmei.
Noua proteză ne-ar putea fi de folos în mai multe moduri. De exemplu, la jocurile de cărți, la cărat pahare, la storsul lămâilor sau atunci când cântăm la chitară. Studenta inventatoare este de părere că protezele ar trebui să ne ajute să ne extindem capacitățile, nu doar să înlocuiască membre lipsă.