Apple iPhone 14 vine cu întârzieri. Tensiunile dintre China și Taiwan pun bețe în roate producătorilor

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la lansarea oficială a telefonului iPhone 14, s-ar putea ca lucrurile să meargă mai încet decât ne așteptam. Asta, deoarece Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a vizitat Taiwanul.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Acest lucru nu a fost deloc pe placul Chinei, considerând vizita lui Pelosi ca fiind o recunoaștere a existenței Taiwanului independent, lucru care reprezintă o încălcare a unei linii roșii pentru guvernul comunist, se arată într-o analiză a ZonaIT.

China și Taiwan, problema pentru Apple

Așa cum era de așteptat, mai multe măsuri foarte dure, atât militare, cât și economice au urmat pentru Taiwan. Țara s-a luptat cu foarte mult exerciții militara chineze, realizate la o distanța destul de periculoasă față de țara insulară. 

Citește și: Cu ce o să vină iPhone 14? Viteză de încărcare mărită și culori moderne

Așadar, Apple, la fel ca mulți alți producători internaționali, își fabrică dispozitivele mobile cu chipuri produse de fabrica TSMC, din Taiwan. După vizita lui Nancy Pelosi, China a impus o regulă clară mărfurilor de proveniență taiwaneză - acestea nu mai au dreptul să aibă vreo mențiune „Fabricat în Taiwan” sau similitudini. 

Vezi și: Cât de scump va ajunge să fie iPhone 14? Utilizatorii sunt nemulțumiți

Astfel, mai mult decât atât, mărfurile din Taiwan sunt nevoite să aibă ca inscripție de proveniență „Taiwan, China” sau „Taipeiul Chinezesc”, lucruri pe care guvernul taiwanez nu le acceptă. 

iPhone 14 va fi asamblat într-o fabrică a companiei Pegatron, din Taiwan, o fabrică ce se află tocmai în China. Apple a făcut demersurile necesare ca pe ambalajele produselor să apară denumirile impuse. 

Astfel, până se fac demersurile necesare ca fiecare parte implicată să accepte condițiile pentru a începe producția în masă, s-ar putea ca iPhone 14 să mai aștepte până va putea fi achiziționat de pe rafturile magazinelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net