Avertisment din partea ANAF! Nu deschideți aceste mesaje!

După nici o lună în care astfel de e-mailuri au fost trimise, ANAF atenționează asupra unei alte serii de mesaje false trimise în numele instituției.

anaf spv spatiul privat virtual jpeg
ANAF avertizează cu privire la mai multe mesaje false

În urma sesizării contribuabililor, Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a atenționat pe cetățeni asupra mesajelor înșelătoare ce au fost trimise în numele instituției, în care se afirmă că respectivii au de plătit „impozite către sistemul buget din România”. 

Ce trebuie să faci dacă primești un „e-mail” din partea ANAF

Astfel, ANAF îi sfătuiește pe cei care au primit astfel de e-mailuri să nu le deschidă, iar în cazul în care au fost deschise, să nu se acceseze documentele anexate sau link-urile ce au fost introduse în mesaj. 

Citește și despre: Profesorii, obligați să-și declare veniturile din meditații la ANAF. Până când poate fi depusă cererea

De asemenea, ANAF a transmis că e imperativ ca cetățenii să nu transmită bani către conturile menționate în mesajul cu pricina. 

ANAF a amintit că a dezvoltat și a pus la dispoziție cetățenilor, în mod gratuit, o platformă numită Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată și legitimă cu instituția. 

Află și despre: Câți bani datorezi statului, în 2022, dacă ai scos câțiva lei din criptomonede

Astfel de mesaje false sunt transmise în numele ANAF în mod recurent, instituția nu a reușit, nici acum, să afle cine se află în spatele acestor mesaje periculoase, care pot să-i lase pe cetățeni fără o considerabilă sumă de bani.

image
Sursa: Mediafax

De cele mai multe ori, mesajele trimise în numele Agenției Naționale de Administrare Fiscală încearcă, pe cât posibil, să pară cât mai autentice, având mai multe însemne oficiale ale instituției, chiar dacă acestea au rolul doar de a da impresia cetățeanului că e-mailul pe care l-a primit este legit.

De altfel, de cele mai multe ori, aceste mesaje sunt trimise direct în folderul Spam de către Google sau Yahoo Mail, în funcție de providerul de servicii de mesagerie virtuală. 

Totuși, aceste mesaje nu sunt identificate direct de către providerul de mesagerie virtuală drept spam, iar foarte multe persoane cad în plasa acestor e-mailuri ce sunt trimise în numele instituției.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
femeie sanatate jpg
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg