Ce este Lockdown Mode și de ce este cea mai importantă funcție de pe iPhone

Săptămâna aceasta, Apple a transmis că va lansa un nou program dedicat persoanelor ce sunt expuse atacurilor cibernetice sofisticate, sistem ce va ajunge pe telefoanele iPhone, Mac și iPad. 

Apple introduce Lockdown Mode
Apple introduce Lockdown Mode

Astfel, aceasta este prima mișcare de amploare realizată de o companie tech pentru a combate definitiv industria atacurilor cibernetice organizate, unde victima nici nu poate suspecta că dispozitivul lui a căzut pradă hackerilor.

Încearcă și: Curios să vezi ce aplicații îți urmăresc activitatea pe internet? Trucul ingenios care te poate scăpa de acestea

Instrumentele folosite de hackeri sunt atât de sofisticate încât dacă dispozitivul victimei nu este deloc protejat este ca o plimbare în parc pentru ei. De altfel, noul sistem dezvoltat de Apple va purta numele „Lockdown Mode” și va permite oricui, cu o simplă apăsare de buton, să-și protejeze telefonul în fața atacurilor cibernetice. 

Lockdown Mode / Source: Apple
Lockdown Mode / Source: Apple

Ce va face Lockdown Mode pe iPhone?

Astfel, sistemul va fi atât de inteligent încât să nu poată fi spart de fișierele trimise prin e-mail, dar și de apeluri de tip scam. Totuși, există și câteva minusuri la această opțiune. 

Urmărește și: Actualizare cu probleme la iPhone. Ce se întâmplă după ce instalezi iOS 16

Cei care au activat Lockdown Mode nu vor putea să folosească anumite funcții de pe telefoanele lor iPhone, funcții care le-ar permite să se conecteze mai ușor la calculator sau să folosească anumite software-uri de conectare ce sunt imperative la unele locuri de muncă. 

Sunt peste un miliard de telefoane iPhone în lume, iar noua funcție este destinată unui număr mic de utilizatori, în special cei care au fost țintele atacurilor cibernetice în trecut. 

Din cauza sistemului foarte dezvoltat, Apple a reușit să scadă semnificativ din numărul de persoane ce au căzut pradă atacurilor cibernetice. Totuși, pericolul nu a trecut, deoarece hackeri devin din ce în ce mai inventivi. 

Spre deosebire de utilizatorii Apple, cei care utilizează un telefon cu un sistem de operare Android sunt cei mai expuși la astfel de atacuri, chiar dacă s-au făcut îmbunătățiri importante în această direcție. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net