Ce este Lockdown Mode și de ce este cea mai importantă funcție de pe iPhone

Săptămâna aceasta, Apple a transmis că va lansa un nou program dedicat persoanelor ce sunt expuse atacurilor cibernetice sofisticate, sistem ce va ajunge pe telefoanele iPhone, Mac și iPad. 

apple
Apple introduce Lockdown Mode

Astfel, aceasta este prima mișcare de amploare realizată de o companie tech pentru a combate definitiv industria atacurilor cibernetice organizate, unde victima nici nu poate suspecta că dispozitivul lui a căzut pradă hackerilor.

Încearcă și: Curios să vezi ce aplicații îți urmăresc activitatea pe internet? Trucul ingenios care te poate scăpa de acestea

Instrumentele folosite de hackeri sunt atât de sofisticate încât dacă dispozitivul victimei nu este deloc protejat este ca o plimbare în parc pentru ei. De altfel, noul sistem dezvoltat de Apple va purta numele „Lockdown Mode” și va permite oricui, cu o simplă apăsare de buton, să-și protejeze telefonul în fața atacurilor cibernetice. 

image
Lockdown Mode / Source: Apple

Ce va face Lockdown Mode pe iPhone?

Astfel, sistemul va fi atât de inteligent încât să nu poată fi spart de fișierele trimise prin e-mail, dar și de apeluri de tip scam. Totuși, există și câteva minusuri la această opțiune. 

Urmărește și: Actualizare cu probleme la iPhone. Ce se întâmplă după ce instalezi iOS 16

Cei care au activat Lockdown Mode nu vor putea să folosească anumite funcții de pe telefoanele lor iPhone, funcții care le-ar permite să se conecteze mai ușor la calculator sau să folosească anumite software-uri de conectare ce sunt imperative la unele locuri de muncă. 

Sunt peste un miliard de telefoane iPhone în lume, iar noua funcție este destinată unui număr mic de utilizatori, în special cei care au fost țintele atacurilor cibernetice în trecut. 

Din cauza sistemului foarte dezvoltat, Apple a reușit să scadă semnificativ din numărul de persoane ce au căzut pradă atacurilor cibernetice. Totuși, pericolul nu a trecut, deoarece hackeri devin din ce în ce mai inventivi. 

Spre deosebire de utilizatorii Apple, cei care utilizează un telefon cu un sistem de operare Android sunt cei mai expuși la astfel de atacuri, chiar dacă s-au făcut îmbunătățiri importante în această direcție. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
woman 4214744 1920 jpg
andreea marin si cove jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
image png
thumbnail Mars pet friendly office png
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati