La mulți ani, iPhone! Cum a schimbat telefonul lui Steve Jobs lumea!

Telefonul „vedetă” iPhone a împlinit 15 ani de la lansare! Regretatul om de afaceri și co-fondatorul Apple, Steve Jobs, prezenta pentru prima oară modelul telefonului mobil, în 2007! De atunci, electronicele Apple s-au bucurat de un succes răsunător.

Cu 15 ani în urmă, a fost lansat primul iPhone! Foto: Getty
Cu 15 ani în urmă, a fost lansat primul iPhone! Foto: Getty

Cu exact 15 ani în urmă, lumea tehnologiei s-a schimbat pentru totdeauna! Mulți sunt de părere că primul model de iPhone a „pregătit terenul” în industria smartphone-urilor (telefoanelor inteligente n.r), care pe atunci nu erau atât de avansate și indispensabile cum sunt în prezent. 

iPhone-ul a apărut pentru prima oară în urmă cu 15 ani

De-a lungul anilor, iPhone-ul creat de Apple a evoluat într-o adevărată „mașinărie” inteligentă, cu camere de calitate profesională și funcții impresionante. 

Vezi aici detalii: Ce funcții noi a pregătit Apple pentru posesorii de iPhone în 2022

În luna iunie a anului 2007 a avut loc marea lansare a companiei Apple, atunci când CEO-ul Steve Jobs a prezentat primul iPhone. Acesta avea încredere, la vremea respectivă, că noul lor prototip de telefon va reuși să schimbe modul în care comunicăm și accesăm internetul, însă poate că nici el nu s-a așteptat exact la impactul pe care l-a avut device-ul!

iPhone-ul a dat startul erei smartphone-urilor 

Specialiștii susțin că primul iPhone a dat naștere erei telefoanelor moderne, în care orice problemă își găsește rezolvarea la doar un click distanță, grație computerelor inteligente, în miniatură, pe care le purtăm cu noi, acest lucru devenind, de altfel, și o „normă”.

În prezent, peste 5 miliarde de oameni din întreaga lume folosesc serviciile telefoniei mobile, potrivit estimărilor GSMA Intelligence. În SUA, oamenii petrec în medie peste patru ore pe zi pe telefoanele lor, conform datelor oferite de Insider Intelligence.

Nu rata și: Vrei să-ți cumperi un iPhone? Ce trebuie să ai în vedere când îți achiziționezi noul telefon

Totul devine mai facil cu ajutorul unui smartphone, de la modul în care lucrăm, comunicăm, cumpărăm, călătorim, ne gestionăm finanțele și consumăm divertisment, însă totul vine cu un preț: dependența de aceste electronice. Zeci de milioane de oameni din întreaga lume dețin câte un iPhone, potrivit estimărilor, informează Business Insider, în timp ce alții au apelat la modele de smartphone. 

Cum arăta și ce putea să facă primul iPhone

Primul iPhone de la Apple avea un ecran de 3,5 inch, o cameră de 2 megapixeli și avea doar 16 GB spațiu de stocare. Pe atunci, acesta nici măcar nu suporta aplicații terțe.

În timp ce aceste specificații par „primitive” în comparație cu smartphone-urile super-moderne de astăzi, design-ul iPhone-ului original a fost esențial în stabilirea standardului pentru dispozitivele mobile din generațiile viitoare.

Ecranul său multi-touch, spre exemplu, a pus bazele sistemelor moderne de operare bazate pe funcție tactilă, atât de folosite în prezent pe smartphone-uri, tablete și computere. 

Așa arăta primul model de iPhone Foto: Getty
Așa arăta primul model de iPhone Foto: Getty

iPhone-urile din prezent, printre cele mai performante smartphone-uri

În timp, iPhone-ul a avut parte de o evoluție semnificativă, ajungând în prezent la modelul 13 Pro și 13 Pro Max, cele mai recente produse lansate. După apariția iPhone-ului original, seria s-a continuat cu modelul 3G, urmând apoi ca fiecare nou model să primească în plus litera „S” sau să fie numerotat crescător. (e.g iPhone 3G S sau iPhone 5 S).

În prezent, ultimul model, de 6,7 inch, înglobează 3 camere profesioniste care captează și cele mai mici detalii, ecran cu Super Retină XDR cu ProMotion, viața bateriei prelungită, capacitate mare de stocare, și lista poate continua.

Spre exemplu, ultimul model de iPhone suportă până la 28 de ore de redare video. Un alt plus constă în faptul că toate produsele Apple pot fi interconectate (tabletă, telefon, laptop) folosind un singur cont, iar astfel în cazul în care că unul dintre ele se pierde, recuperarea sa este mai facilă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net