Copilul tău se uită pe TikTok? Iată ce trebui să știi

TikTok va începe să testeze modalități diferite de a restricționa anumite tipuri de conținut de pe aplica sa, în funcție de vârsta utilizatorului. 

tiktok jpg

Această schimbare în rândul aplicației vine pe fondul unui efort făcut pentru a consolida mai multe măsuri de siguranță dedicate copiilor sau adolescenților. Aceste modificări se află în fază incipientă, dar compania a transmis că scopul este acela de a proteja grupul tânăr de utilizatori, în special în fața conținutului destinat adulților.

TikTok, mult mai sigur pentru copii

Precum alte aplicații de social media, TikTok s-a confruntat cu un recent control privind modul în care aplicația gestionează siguranța utilizatorilor, în special a copiilor și adolescenților. Recent, aplicația a transmis că lucrează la noi modalități de a recomanda conținutul în funcție de vârsta utilizatorului. Cunoscut la scară largă pentru algortimul său foarte precis, platforma are în vedere integrarea unei funcții care ar putea clasifica conținutul disponibil în funcție de conținutul și zonelor tematice de confort. Așadar, când acest sistem va fi lansat, TikTok va identifica conținutul cu activități sau imagini destinate adulților, pentru a restricționa accesul persoanelor sub 18 ani. De asemenea, platforma va avea în vedere și temele mai mature ale conținutului, pentru a alege anumite nișe, în funcție de preferințe și altforitm.

În același timp, platforma lucrează la o funcție care le va permite creatorilor de conținut să selecteze dacă conținutul lor este destinat sau nu copiilor sau adolescenților. Asta va ajuta platforma să informeze algortimul TikTok pentru a asigura lipsa conținutului matur în pagina For You a utilizatorilor tineri, arată Engadget.

De asemenea, chiar și politica TikTok se va schimba masiv. Platforma nu va mai accepta în mod explicit misoginia, sexismul, homofobia, rasismul sau xenofobia. Compania a transmis că a eliminat o bună parte din acest tip de conținut, dar aceste aspecte nu au fost profund subliniate în informațiile oferite comunității publice.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net