Cum îţi securizezi telefonul mobil şi-ţi protejezi datele personale

Ultima actualizare:

    Dacă cineva îţi fură telefonul mobil, poate să-ţi acceseze toate informaţiile din el, dacă dispozitivul nu este securizat
Dacă cineva îţi fură telefonul mobil, poate să-ţi acceseze toate informaţiile din el, dacă dispozitivul nu este securizat

Datele importante pe care le salvezi în telefonul mobil pot fi accesate cum are uşurinţă de persoane necunoscute dacă nu ştii cum să-ţi pui telefonul la „adăpost”. Iată mai jos câteva sfaturi pe care să le urmezi întocmai dacă vrei să-ţi protejezi informaţiile personale şi intimitatea.

Parolează-ţi telefonul - Acest lucru este la îndemâna oricui, însă, de multe ori este omis de către utilizatorii de dispozitive mobile. O parolă clasică, din cel puţin patru cifre este cea mai bună variantă.

Asigură-te că dispozitivul tău mobil se blochează automat - Dacă îţi setezi o parolă la telefon, dar îl laşi neblocat pentru 15 minute pe birou, e ca şi cum i-ai invita pe ceilalţi să-ţi acceseze datele. Majoritatea dispozitivelor mobile îţi permit să alegi un interval de timp după care telefonul se blochează automat. Foloseşte această opţiune pentru un interval mai mic de două minute.

Instalează un software de securitate - Telefonul tău mobil este un calculator şi ar trebui să-l tratezi ca atare, din punct de vedere al securităţii. Caută aplicaţii care te protejează în special faţă de ameninţări de tip malware, remote data wipe etc.

Descarcă aplicaţii sigure - Google Play şi App Store iar securitatea foarte în serios. Citeşte întotdeauna review-urile utilizatorilor şi permisiunile aplicaţiilor. Multe aplicaţii solicită mai mult decât permisiunile de bază. De exemplu, poţi să fii sigur că o aplicaţie de SMS va trimite şi recepţiona SMS-uri la fel cum o aplicaţie care te ajută să găseşti cel mai bun traseu pe şosea îţi va solicita poziţia GPS. Totuşi, aplicaţiile care îţi solicită, de exemplu, acces la lista ta de contacte sau îţi solicită parola de email ar trebui tratate cu mare grijă.

Instalează update-uri - Update-urile pentru sistemele de operare repară, uneori, vulnerabilităţi de securitate.

Atenţie la linkurile primite prin e-mail sau SMS - Suntem obişnuiţi ca atunci când lucrăm cu calculatorul sau laptopul să fim foarte atenţi la linkurile suspecte pe care le primim. În acelaşi fel trebuie să procedăm şi în ceea ce priveşte telefonul mobil.

Criptează telefonul - Chiar dacă ţi-ai securizat telefonul mobil cu o parolă, cineva tot poate să acceseze datele de pe telefonul tău. utilizarea criptării pentru datele de pe smartphone precine un astfel de furt de informaţii.

Blochează conectarea automată la wi-fi - Conectarea automată la puncte de acces wi-fi nu îţi consumă doar bateria dar înseamnă să acorzi oricui acces la dispozitivul tău mobil.

Blochează conectarea automată la Bluetooth – Conectarea automată la Bluetooth lasă o uşă deschisă pentru orice persoană interesată să acceseze informaţii private, liste de contacte, parole stocate etc. Pentru a evita furtul de informaţii, utilizează doar conexiuni Bluetooth despre care ştii sigur că sunt securizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net