E oficial! S-a stabilit dimensiunea optimă pentru diagonala telefonului mobil

Dezbaterea privind dimensiunea optimă a diagonalei unui smartphone a luat sfârșit! A fost stabilit faptul că o dimensiune potrivită ar fi de 15.5cm sau 6.1 inci.

Utilizarea unui smartphone trebuie să fie o experiență confortabilă
Utilizarea unui smartphone trebuie să fie o experiență confortabilă

Experții portalului TheVerge.com au realizat un studiu asupra mai multor telefoane mobile și au ajuns la concluzia că un telefon mobil trebuie să fie suficient de mic încât să încapă în buzunar și suficient de mare încât să ofere utilizatorului o experiență satisfăcătoare, din punctul de vedere al aplicațiilor multimedia.

Gadget confortabil, fie că e folosit doar ca telefon sau instrument multimedia

Astfel, ei au luat ca reper modelul Google Pixel 6A. De asemenea modelul S22 de la Samsung, gama Galaxy, sau iPhone 13 au aceeași dimensiune de 6.1 inci, fiind considerate modele emblematice, pe piața din SUA și nu numai.

Analiza a fost realizată în contextul în care majoritatea producătorilor, în special ai modelelor Android, au început să lanseze telefoane cu ecrane din ce în ce mai mari, apropiate de cele ale tabletelor-mini, îndepărtându-se, astfel, de rolul principal al gadgetului, acela de telefon.

Citește și: Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp! Mesajele voastre pot dispărea fără urmă

Astfel, The Verge consideră că o standardizare a ecranelor telefoanelor ar fi benefică, pentru a pune frână noii tendințe. Bineînțeles, raționamentul este legat de confortul pe care trebuie să îl ofere un astfel de dispozitiv.

Dacă e ținut în mână, trebuie să aibă o diagonală care să permită tastarea fără probleme, dacă e ținut la ureche, trebuie să poată fi apucat confortabil de utilizator. Sunt considerente rezonabile, până la urmă.

O diagonală prea mare va îngreuna utilizarea

Cu ani în urmă, ne plimbam cu toții cu telefoane considerate, acum, minuscule, sub 5 inci(n.r. 12.7cm), în buzunare. Și știi ce? A fost bine. Dar apoi am devenit lacomi. Am vrut mai mulți inci și mai ulți pixeli!”, a argumentat autorul articolului.

El a oferit drept exemplu modelul iPhone cu ecran de 6.7 inci, adică de 17 cm! „Ce urmează? Un ecran de 7.6 inci(n.r. 19 cm)?”, a întrebat, retoric, autorul.

Citește și: Cum îți dai seama dacă altcineva îți folosește contul Netflix

Practic, articolul și analiza, în sine, încearcă să atragă atenția asupra faptului că publicul se împarte între utilizatori de telefon și pasionații de multimedia, dimensiunea optimă a unui telefon fiind cea care va satisface ambele tabere.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net