Alertă WhatsApp! Mesajele pe care le trimiți nu sunt, de fapt, private! Ce e de făcut?

WhatsApp introduce un sistem genial pentru a menține siguranța utilizatorilor săi, dar, cel puțin pentru moment, informațiile încă nu sunt puse la punct întru totul. Noul sistem inteligent pe care specialiștii IT vor să îl introducă vizează mesajele „view once”, care se șterg odată ce au fost deschise/văzute.

whatsapp ba68322368 jpg

Astfel, persoanele vor fi împiedicate să facă screenshot (n.red. – captură ecran) în momentul în care trimiți un mesaj folosind funcția menționată. „View once” este un sistem de „mesagerie care dispare”, creat special pentru mesaje/fotografii ce reprezintă conținut sensibil. Fie că este vorba despre detalii bancare, imagini private sau alte lucruri pe care nu le doriți stocate în chat, puteți folosi această funcție.

Nu rata nici: Ce știe, mai exact, WhatsApp despre tine? Răspunsul te va surprinde

Totuși, receptorul poate face captură de ecran, așa că situația nu este sigură întru totul. Într-o nouă actualizare a aplicației, actualizare care va fi disponibilă de luna aceasta, WhatsApp a rezolvat aparent marea lacună: screenshot-urile vor fi împiedicate. Dar, iar aici putem discuta despre un mare „dar”, sms-ul tău poate fi încă păstrat!

Vezi și: Cel mai cool truc pentru WhatsApp. Cum să trimiți mesaje în doar câteva secunde

Cât de private sunt, de fapt, mesajele „private” de pe WhatsApp?

Un partener necinstit de conversație ar putea folosi un alt dispozitiv pentru a face o fotografie sau pentru a filma ecranul, iar WhatsApp nu poate să oprească astfel de acțiuni. Ca întotdeauna, cel mai bun sfat este să fii foarte atent la conținutul pe care alegi să îl distribui în mediul online, indiferent de rețeaua de socializare la care facem referire. Astfel, dacă nu îți dorești ca o informație privată să ajungă subiect de dezbatere publică, nu o transmite prin intermediul rețelelor.

Chiar și oamenii în care ai încredere acum ar putea să nu fie atât de loiali în viitor. Blocarea capturilor de ecran la mesajele care dispar adaugă un nivel suplimentar semnificativ de securitate. Cu toate acestea, este totuși o idee bună să utilizați View Once acolo unde puteți, deoarece este mai bine decât să lăsați o imagine în liberă, pe internet, pentru totdeauna.

„View Once este deja o modalitate incredibil de populară de a partaja fotografii sau conținut media care nu trebuie să aibă o înregistrare digitală permanentă. Acum activăm blocarea capturilor de ecran pentru mesajele View Once pentru un nivel suplimentar de protecție”, transmit reprezentanții WhatsApp, precizând că funcția se află în faza de testare și că va fi lansată „în curând”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net