Alertă WhatsApp! Mesajele pe care le trimiți nu sunt, de fapt, private! Ce e de făcut?

WhatsApp introduce un sistem genial pentru a menține siguranța utilizatorilor săi, dar, cel puțin pentru moment, informațiile încă nu sunt puse la punct întru totul. Noul sistem inteligent pe care specialiștii IT vor să îl introducă vizează mesajele „view once”, care se șterg odată ce au fost deschise/văzute.

whatsapp ba68322368 jpg

Astfel, persoanele vor fi împiedicate să facă screenshot (n.red. – captură ecran) în momentul în care trimiți un mesaj folosind funcția menționată. „View once” este un sistem de „mesagerie care dispare”, creat special pentru mesaje/fotografii ce reprezintă conținut sensibil. Fie că este vorba despre detalii bancare, imagini private sau alte lucruri pe care nu le doriți stocate în chat, puteți folosi această funcție.

Nu rata nici: Ce știe, mai exact, WhatsApp despre tine? Răspunsul te va surprinde

Totuși, receptorul poate face captură de ecran, așa că situația nu este sigură întru totul. Într-o nouă actualizare a aplicației, actualizare care va fi disponibilă de luna aceasta, WhatsApp a rezolvat aparent marea lacună: screenshot-urile vor fi împiedicate. Dar, iar aici putem discuta despre un mare „dar”, sms-ul tău poate fi încă păstrat!

Vezi și: Cel mai cool truc pentru WhatsApp. Cum să trimiți mesaje în doar câteva secunde

Cât de private sunt, de fapt, mesajele „private” de pe WhatsApp?

Un partener necinstit de conversație ar putea folosi un alt dispozitiv pentru a face o fotografie sau pentru a filma ecranul, iar WhatsApp nu poate să oprească astfel de acțiuni. Ca întotdeauna, cel mai bun sfat este să fii foarte atent la conținutul pe care alegi să îl distribui în mediul online, indiferent de rețeaua de socializare la care facem referire. Astfel, dacă nu îți dorești ca o informație privată să ajungă subiect de dezbatere publică, nu o transmite prin intermediul rețelelor.

Chiar și oamenii în care ai încredere acum ar putea să nu fie atât de loiali în viitor. Blocarea capturilor de ecran la mesajele care dispar adaugă un nivel suplimentar semnificativ de securitate. Cu toate acestea, este totuși o idee bună să utilizați View Once acolo unde puteți, deoarece este mai bine decât să lăsați o imagine în liberă, pe internet, pentru totdeauna.

„View Once este deja o modalitate incredibil de populară de a partaja fotografii sau conținut media care nu trebuie să aibă o înregistrare digitală permanentă. Acum activăm blocarea capturilor de ecran pentru mesajele View Once pentru un nivel suplimentar de protecție”, transmit reprezentanții WhatsApp, precizând că funcția se află în faza de testare și că va fi lansată „în curând”.

sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
image png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton (3) jpg
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub theo rose png
Petrescu2 jpg
Soldati recent mobilizati protesteaza in regiunea Belgorod Captura YouTube jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg