Google Chrome are o avertizare pentru toți utilizatorii. Un hack de ultimă generație îți poate infecta dispozitivul

Ne aflăm la o nouă avertizare asupra unui hack foarte periculos ce se află deasupra internetului în ultimele zile, vizând în mod special sistemul de browsing Google Chrome și sistemele de operare Windows, Mac și chiar Linux.

Chrome Chrome & Android
Chrome Chrome & Android

Cea mai nouă problemă de securitate a fost făcută public pe blog-ul oficial al Google, dar compania nu a intrat în detaliile și modul de funcționare a hack-ului, astfel încât pentru a nu le da șansa hackerilor să-și adapteze strategiile și modul de analiză pentru a trece de toate breșele de securitate ale platformei. 

Ce pericol ascunde cea mai nouă breșă de securitate

Google, totuși, a precizat că accesul și link-urile către detaliile privind modul de funcționare a acestei breșe de securitate pot fi restricționată până în momentul în care majoritatea utilizatorilor vor beneficia de o rezolvare a problemei întâmpinate.

Citește și Google a emis un avertisment pentru toți utilizatorii Chrome. Iată la ce să te aștepți în următoarele luni

Așadar, compania a reușit să ofere public informații doar despre nivelul de pericol al acestui hack, fiind încadrat la nivelul de High Threat Alert. 

Sistemul V8, care este responsabil pentru procesarea JavaScript, este răspunzător pentru funcționarea motorului de căutare și sistemului de browsing. Chiar și luna trecută, un astfel de exploit de tip Zero-Day a fost folosit pentru a pune în genunchi Google Chrome. Acest sistem de tip Zero-Day le oferă hackerilor posibilitatea de a ataca Chrome chiar înainte ca Google să se poată mobiliza pentru a lansa o rezolvare a problemei. 

Vezi și Te-ai săturat de Windows? Iată ce alternativă poți avea

Ca rezolvare temporară a problemei, Google o să ofere versiunea Chrome 100.0.4896.75, care nu este disponibil pentru publicul larg. Așadar, potrivit companiei, rezolvarea problemei va fi distribuită către utilizatori în următoarele zile. 

Totuși, utilizatorii pot verifica dacă au acest update folosind următoarea comandă: Settings > Help > About Google Chrome . Pe măsură ce atacurile cibernetice se intensifică, e recomandat să verifici cât mai repede, dacă ai acest update sau, la nevoie, poți să folosești un cu totul alt browser și sistem de căutare web, precum Bing. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net